Dumnezeu nu iubește proștii

Bogdan Grigorescu

Doamne-ajută! A mai trecut un an peste noi. Un an greu, în care, totuși am supraviețuit cât de cât impecabil (vorba lu’ Exarhu), în care am mai adunat niște euro (în contul datoriei externe, desigur), în care am mai construit pe îndelete, cu lopățica și grebla, 38 km de autostradă. Dar cui îi trebuie drumuri orizontale, când autoritățile au ridicat un ditamai autobahn vertical, cu patru benzi pe sens, care ne conectează cu Cerurile și ne asigură izbăvirea necondiționată? Pentru că „orice om îi este teamă“ de Cel se Sus. I-au dat și nume : Catedrala Mântuirii Neamului. Au investit în-trânsa bani cât pentru un spital (35 milioane de lei din bugetul local al anului 2018), asfalt cât pentru încă 50 km de autostradă, au tencuit-o cu credință nețărmurită, au adus cu autocarele masele de credincioși din țară, și cu limuzinele semi-sfinții BOR și au tăiat panglica. Doamne-ajută! Doar că, așa cum spunea timesnewroman, a lipsit cel mai important (ne)invitat: Dumnezeu. O glumă amară, dar atât de tulburătoare, încât doar citind-o ți se face pielea de găină.

Permiteți-mi să fiu un neînsemnat pastor Gâdea al presei auto, în al 12-lea ceas al anului 2018: Dumnezeu te-a creat după chipul și asemănarea Sa, deci ghici ce? Dumnezeu NU TE VREA PROST! Biserica, în schimb… biserica te vrea prost. Pentru că biserica este o instituție de înalt rang a statului. Iar statul te taxează pentru poluare și pentru apa de ploaie (la propriu). Concomitent, statul eliberează infractorii din pușcării și amnistiază infractorii din afara celulelor, creând o amenințare națională pe lângă care poluarea autoturismelor pare o banală poluție. 

Gata! Mi-am spus oful. De-amu’ să trecem peste toate. Să iertăm protipendada pentru regimul totalitar instituit în România, să aprindem o lumânare pentru ei, fie la vii, fie…unde vă lasă inima, să așteptăm cu brațele deschise noua taxă de mediu, să închinăm o cupă de șampanie pentru cei 805 km de autostradă din România… Chiar: vă dați seama că în Anno Domini 2018, toată rețeaua de autostrăzi din România poate fi străbătută cu un singur plin de rezervor?        

Vă doresc și îmi doresc un an nou plin de bucurii, de împliniri, de fericire și, mai ales de sănătate! Vă doresc și îmi doresc ca 2018 să rămână cel mai negru an din istoria post-decembristă a României, și ca din 2019 să pornim pe drumul spre normalitate! Și să nu uităm: Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă-n pungă. Dumnezeu nu așteaptă de la noi catedrale, așteaptă să fim inteligenți și buni! Să nu-l dezamăgim și în 2019!

Adaugati comentariu