Advertisement
jeep
Home Piaţa auto Autoturisme EASTER JEEP SAFARI. Invitație la aventură

EASTER JEEP SAFARI. Invitație la aventură

Ediția cu numărul 57 a Easter Jeep Safari a fost, potrivit obiceiului, un regal tehnologic menit să măiestria off-road la un alt nivel.

Trasee extreme de off-road și vehicule împinse la limită pentru a-și proba calitățile. Sunt ingredientele specifice evenimentului Easter Jeep Safari, nelipsite nici la ediția 2023, derulată, potrivit tradiției, în Moab, Utah. Și, fără îndoială, fiecare dintre modelele concept imaginate de Jeep și Jeep Performance Parts (JPP) by Mopar ar merita o atenție aparte. Însă, din rațiuni de spațiu, am ales să ne concentrăm doar . Cu precizarea că într-un material special, pe care-l puteți regăsi pe pagina de web, le veți descoperi și pe cele care subliniază angajamentul mărcii Jeep față de promisiunea “Zero Emission Freedom”.

Grand Wagoneer Overland Concept

Nu există un model mai potrivit escaladării dealurilor din Canyonlands National Park decât noul Grand Wagoneer Overland Concept. Noile Grand Wagoneer și Wagoneer își reinterpretează propriile rădăcini și duc gama de SUV-uri premium pe noi culmi ale confortului și aventurilor. Cu o mentalitate de aventurier adevărat, noul concept duce explorarea off-road în noi teritorii – în stil tipic Grand Wagoneer.

Conceptul Grand Wagoneer Overland folosește noua motorizare Hurricane Twin Turbo 3.0 510 pentru a transporta aventurierii cât mai departe de drumul bătătorit. Livrând 510 CP și 678 Nm, puternicul motor Hurricane oferă performanțe premium, cât și eficiență avansată, în special în comparație cu motoarele V8 aspirate natural și V6 turbo ale competiției.

jeep

Conceptul inspirat de „overland” beneficiază de o gamă largă de modificări în interior și exterior. Principala caracteristică a conceptului este un cort escamotabil RedTail Overland Skyloft personalizat, fixat pe partea superioară a acoperișului lui Grand Wagoneer. Skyloft este construit din fibră de carbon și poate fi extins în aproximativ 10 secunde, din interior, prin simpla împingere cu mâna.

Pentru a implementa sistemul Skyloft, echipa de design a început prin a elimina al doilea și al treilea rând de scaune. Plafonul panoramic din spate a fost repoziționat pentru a crea o intrare rezistentă la intemperii din zona celui de-al treilea rând de scaune în nivelul Skyloft. O ușă glisantă și o mică scară, care funcționează și pe post de masă, permit accesul facil. Skyloft oferă o oază climatizată și un spațiu de dormit pentru două persoane, cât și suficiente ferestre pentru a absorbi cele mai panoramice priveliști.

În timp ce Skyloft este soluția perfectă pentru a observa o noapte înstelată, interiorul a beneficiat, de asemenea, de multiple modificări. Fie că este folosită pentru a scăpa de ploaie, sau pentru a te schimba din hainele de drumeție, noua podea rezistentă a conceptului face față oricărui element exterior cu brio.

Pentru a completa experiența sistemului de divertisment pentru locurile din spate, cât și alte funcții de confort standard ale modelului, interiorul a primit două bean bag-uri, un covor moale, perne, cât și iluminare ambientală adițională. Interiorul spațios poate stoca cu lejeritate biciclete, echipament și orice altceva ce merită adus pe drum.

Exteriorul conceptului Grand Wagoneer Overland este vopsit în Industrial Green cu accente Gunmetal. Un troliu Warn masiv a fost atașat grilei și este însoțit de două seturi de lumini cu laser pentru vizibilitate superioară pe timp de noapte. Acoperișul rezistent, acoperit cu material Rhino, beneficiază de accente portocalii, purtând omagiu accesoriilor folosite de împătimiții de „overland”.

Pasajele roților mai mari, aripile evazate, cât și barele față și spate modificate cresc unghiurile de atac și degajare pentru capabilități de off-road superioare. Roțile de 35”, ce îmbracă jante de 18”, asigură o înălțare implicită de 3,8 cm (1,5”) a vehiculului, pentru o mai mare gardă la sol și libertate de manevrare.

Jeep Gladiator Rubicon Sideburn Concept

Conceptul Jeep Gladiator Sideburn poartă o culoare impunătoare, denumită Solar Flash Yellow, și explorează noi unelte concepute pentru pasiunea nestingherită de aventură off-road.

Folosind un motor V6 Pentastar de 3.6 litri, Gladiator Sideburn beneficiază de un lift kit JPP de 5 cm (2”) și amortizoare BILSTEIN. Acestea folosesc tehnologia “remote reservoirs” pentru a mări capacitatea de răcire, astfel asigurând durabilitate pe cele mai dure trasee. În toate cele patru colțuri, jantele HRE de 17” în șase spițe sunt învelite în anvelope de 37” BFGoodrich.

Grila tubulară specială acoperă grila cu șapte fante lansată pe Jeep Wrangler Rubicon 20th Anniversary Edition și poate fi rabatată pentru a crea o banchetă pentru două persoane, perfectă pentru relaxare. De asemenea, bara față beneficiază de un troliu Warn. În premieră, pe conceptul Gladiator Sideburn a fost montat un dispozitiv de ridicare a crengilor personalizat JPP, care utilizează cabluri rezistente atașate de-a lungul capotei, direcționând crengile și frunzele peste linia acoperișului, prevenind astfel deteriorarea capotei și a parbrizului.

Răspunzând feedback-ului clienților și debutând pe un concept Gladiator Sideburn, echipa de design JPP by Mopar a instalat o pereche de lumini cu LED TYRI dreptunghiulare detașabile de 11” (28 cm) pe fiecare dintre panourile de acoperiș, suspendate pe suporturi personalizate în carcasa de lumini a conceptului. Carcasa de lumini este fixată pe fiecare panou de acoperiș și dispune de un sistem de deconectare rapidă.

Conceptul JPP Gladiator Sport Bar, realizat din fibră de carbon ușoară și oțel, îmbunătățește spațiul dintre cabină și platformă, cu un design care include trepte pe ambele părți pentru un acces ușor. De asemenea, bara sportivă are un raft median cu legături pentru lăzi de depozitare portabile. Fiecare ladă poate fi blocată și fixată prin intermediul celor opt bucle de ancorare disponibile. Patru șine în formă de T pe partea superioară a barei sport permit instalarea ușoară a bicicletelor, a caiacurilor sau a altor sisteme de încărcare montate pe acoperiș.

Bena conceptului Gladiator Sideburn este cu adevărat unică. Creată pentru a pune și mai mult în valoare limbajul de design Jeep robust și ușor, platforma este prevăzută cu panouri Molle integrate deasupra și în spatele epoleților roților pentru depozitare suplimentară. Containerele integrale RotoPaX sunt special concepute pentru depozitarea lichidelor în timpul aventurilor off-road. În interiorul compartimentului se află un suport pentru roata de rezervă Mopar modificat, care poate găzdui o roată de 37”. În timp ce un nou hayon găzduiește camera de marșarier standard, al treilea stop de frână și beneficiază de trei panouri Molle, cât și de o emblemă Jeep specială în deschiderea centrală.

Sentimentul de aer liber al conceptului Sideburn Gladiator este amplificat de ușile ‘half doors’, pragurile și mânerele JPP, care facilitează accesul în habitaclu. Interiorul beneficiază de scaune, cotieră, schimbător și alte accente în piele de culoare roșie închisă Vienesse Relicate Nappa, cu cusături Soul-Stopper. Cusăturile se extind și pe panoul de bord și pe volan. Instrumentarul nou beneficiază de detalii sub forma reliefului din Moab, în negru mat cu trasee în gri închis. Alte inserții în interior sunt vopsite în vopsea mată Atomic Silver. Pedalele decorative din oțel inoxidabil JPP asigură tracțiune pentru control pe trasee, în timp ce podeaua concept din vinil rezistent JPP (pentru modelul Gladiator JT) cu scurgeri integrate, care permit curățarea facilă a interiorului.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, aprilie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

FGA a primit peste 80.000 de cereri de plată de la clienții și păgubiții societății Euroins

Minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Atenție la taxele de drum din Bulgaria!

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Dacia a comercializat deja 100.000 de mașini prin programul UP&GO

Programul Dacia UP&GO, lansat în septembrie 2021, a atras deja peste 100.000...

AutoturismeGadgets și High-Tech

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

Kia a anunțat o serie de îmbunătățiri aduse automobilielor sale, disponibile sub...

Espace
Autoturisme

Test RENAULT ESPACE. Metamorfoza

Espace nu moare, ci se transformă. Chiar dacă segmentul automobilelor de tip...

Concursul de Eleganţă Sinaia
Autoturisme

Concursul de Eleganţă Sinaia. 43 de automobile şi motociclete de epocă – prezentate la Castelul Peleş

”Concursul de Eleganţă Sinaia” revine, pe 24 iunie, 43 de automobile şi...