euroins
Home Administrare flote Asigurări FGA a primit peste 80.000 de cereri de plată de la clienții și păgubiții societății Euroins

FGA a primit peste 80.000 de cereri de plată de la clienții și păgubiții societății Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a recepționat, începând cu 17 martie 2023, data ridicării licenței de funcționare a societății Euroins, și până la 28 mai 2023, un număr de 80.190 de solicitări pentru categoria Cereri de plată.

Potrivit FGA, dintre acestea, au fost înregistrate 32.492 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor – Anexa 10, precum și 15.588 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă – Anexa 9.

De asemenea, în aceeași perioadă, Fondul a primit un număr 17.075 de cereri de deschidere dosare daună, dintre acestea înregistrând 12.804 de solicitări.

FGA precizează că numărul final de cereri de plată înregistrate poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că unele cereri sunt transmise de mai multe ori(dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, poștă etc) sau reprezintă solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată (petiții, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, Fondul face apel la potențialii creditori de asigurare ai societății Euroins să transmită cererile de plată (Anexa 9/10), precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare.

FGA înregistrează cererile în ordinea primirii lor și le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeași ordine.

Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10.

Fondul menționează, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Atenție la taxele de drum din Bulgaria

Beneficiile externalizării managementului de flotă

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...