Advertisement

euroins
Home Administrare flote Asigurări FGA a primit peste 80.000 de cereri de plată de la clienții și păgubiții societății Euroins

FGA a primit peste 80.000 de cereri de plată de la clienții și păgubiții societății Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a recepționat, începând cu 17 martie 2023, data ridicării licenței de funcționare a societății Euroins, și până la 28 mai 2023, un număr de 80.190 de solicitări pentru categoria Cereri de plată.

Potrivit FGA, dintre acestea, au fost înregistrate 32.492 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor – Anexa 10, precum și 15.588 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă – Anexa 9.

De asemenea, în aceeași perioadă, Fondul a primit un număr 17.075 de cereri de deschidere dosare daună, dintre acestea înregistrând 12.804 de solicitări.

FGA precizează că numărul final de cereri de plată înregistrate poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că unele cereri sunt transmise de mai multe ori(dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, poștă etc) sau reprezintă solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată (petiții, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, Fondul face apel la potențialii creditori de asigurare ai societății Euroins să transmită cererile de plată (Anexa 9/10), precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare.

FGA înregistrează cererile în ordinea primirii lor și le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeași ordine.

Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10.

Fondul menționează, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Atenție la taxele de drum din Bulgaria

Beneficiile externalizării managementului de flotă

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

Piața RCA, în scădere cu 11% în trimestrul I din 2024, la 2,15 miliarde de lei

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA de societățile autorizate și reglementate...

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...