Advertisement
FORT
Home Administrare flote Fiscalitate Minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Atenție la taxele de drum din Bulgaria!

Minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Atenție la taxele de drum din Bulgaria!

Românii care aleg să-și petreacă Minivacanța de 1 iunie și Rusalii în Bulgaria, Grecia sau Turcia, s-ar putea confrunta, în perioada 31 mai – 5 iunie 2023, cu timpi de aşteptare ridicaţi la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, MAE recomandă ca turiştii români care aleg să revină în ţară prin PTF Giurgiu- Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi sau bonuri fiscale.

În acest context, este importantă informarea corectă, achiziţionarea din timp a vinietelor electronice şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă, li se recomandă să întreprindă măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare şi stabilirii programului de lucru al conducătorilor auto, prin luarea în considerare a unor timpi de aşteptare considerabil măriţi la trecerea frontierelor.

Pentru intrarea în România se recomandă folosirea şi a celelorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Bulgaria, precum PTF Vidin – Calafat, PTF Kardam – Negru Vodă, PTF Oryahovo – Bechet (ferry), PTF Dobromir – Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha – Lipniţa (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) şi PTF Svishtov – Zimnicea (ferry), ultimele patru PTF cu program de funcţionare în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Informaţii suplimentare privind achiziţionarea vinietelor electronice şi achitarea taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria pot fi obținute astfel:

1. cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi la numărul de telefon
070013020, accesibil în regim non-stop;

2. cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg;

3. cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg;

4. cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu;

5. cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg;

6. cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre Republica Turcia: pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Republica Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Republica Bulgaria: www.customs.bg.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Beneficiile externalizării managementului de flotă

Achitarea taxei de pod la Fetești – Cernavodă se suspendă provizoriu de la 1 iunie 2023

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule istorice
Fiscalitate

Rovinieta și taxa de pod vor fi achitate și pentru vehicule istorice

Începând din data de 16 octombrie, deținătorii de vehicule istorice vor fi...

măsurile fiscal-bugetare
FiscalitateJuridic

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Modificări de ultim moment

Guvernul a aprobat, luni, proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, după ce...

Impozitul pe cifra de afaceri
Fiscalitate

Impozitul pe cifra de afaceri va avea cel mai mare impact pentru companii. Sectorul auto, printre cele mai afectate

Impozitul pe cifra de afaceri va avea cel mai mare impact pentru...

fiscal
Fiscalitate

Cele mai importante propuneri de modificare a Codului Fiscal explicate de consultanții de la Deloitte. Când intră în vigoare

Proiectul de Lege publicat în data de 19 septembrie 2023 privind unele...