Advertisement
biocombustibili
Home Administrare flote Carburanţi De la 1 iunie, benzina și motorina sunt aditivate obligatoriu cu biocombustibili

De la 1 iunie, benzina și motorina sunt aditivate obligatoriu cu biocombustibili

De la 1 iunie 2023, benzina și motorina vândute în România vor conține, obligatoriu, și un procent de 8% și, respectiv, 6,5% de biocombustibili. Ca efect, șoferii vor cheltui în mod inevitabil mai mult pe carburanți, pentru că mașinile vor înregistra un consum mai mare.

Având în vedere acest lucru, un expert în domeniul auto, Matas Buzelis, de la platforma de verificare a istoricului vehiculelor carVertical, recomandă câteva obiceiuri și soluții simple care pot contribui la reducerea drastică a facturilor de combustibil.

Mașinile alimentate cu biocombustibili consumă mai mult

Cea mai mare îngrijorare, evident, este legată de creșterea consumului, deoarece mașinile au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță. Dar aceasta este doar o parte a problemei.

În timp ce oamenii vor cheltui în mod inevitabil mai mult pe combustibil, există, de asemenea, posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni. Dar acesta este prețul reducerii nivelului de CO2, cel puțin în Europa.

Anvelopele sunt răspunzătoare pentru consum

Există o modalitate prin care majoritatea șoferilor pot compensa creșterea consumului de combustibil, și anume condusul propriu-zis. Astfel, dacă biocombustibilii duc la o creștere a consumului cu peste 10%, condusul economic îl poate reduce cu aproximativ 40%, în funcție de abilitățile șoferului.

În primul rând, șoferii ar trebui să fie conștienți de starea generală a mașinii lor, inclusiv de starea anvelopelor. Anvelopele sunt singurul lucru care asigură conexiunea dintre mașină și șosea, iar anvelopele cu rezistență redusă la rulare pot aduce niște economii la combustibil dacă vehiculul este folosit des pe autostrăzi.

Presiunea din anvelope este foarte importantă atunci când vorbim de consumul de combustibil și este vitală pentru durata de viață a anvelopelor. Șoferul ar trebui să verifice presiunea la care rulează și să se asigure că nu au o presiune foarte redusă. O presiune redusă cu 20% crește gradul de uzură al anvelopelor cu 16% și consumul de combustibil cu 4%. Acesta este doar unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare. Verificarea presiunii anvelopelor este un lucru simplu de făcut, dar care poate duce în final la economii importante.

Păstrați distanța pentru a economisi combustibil

În plus, cel mai important factor de economisire a combustibilului îl reprezintă stilul de condus lin. Este nevoie de luni, dacă nu chiar de ani, pentru a dezvolta obiceiuri benefice de condus, dar cu siguranță adoptarea unui stil de condus lin poate reduce dramatic consumul de combustibil.

Expertul auto al carVertical subliniază că șoferii ar trebui să folosească frânele cât mai rar, ceea ce înseamnă că mașinile ar trebui să folosească cât mai mult din inerția lor. De exemplu, dacă există un semafor roșu în față, șoferul ar putea reduce viteza și ar putea merge din inerție până când se face din nou verde. Punerea în mișcare a mașinii de pe loc este una dintre situațiile care necesită cel mai mare consum de combustibil și este o situație cu care șoferii se confruntă foarte des în deplasările lor zilnice, prin urmare evitarea situațiilor în care mașina trebuie oprită reprezintă un pas important spre adoptarea unui stil de condus mai economic.

Accelerarea rapidă necesită, de asemenea, multă energie care este extrasă din motorul cu ardere internă. Cel mai bun sfat pentru toți șoferii este să păstreze o distanță de siguranță față de mașina din față. Deoarece ceilalți membri ai traficului pot frâna brusc, distanța de siguranță nu numai că îmbunătățește economia de combustibil, deoarece șoferii își pot planifica mișcările, dar crește și siguranța în trafic, deoarece șoferii au mai mult timp pentru a reacționa corespunzător la situațiile din față.

Pentru a face economii de combustibil trebuie să ne familiarizăm cu toate aspectele pe care acest proces le implică, dar există numeroase modalități. Evitarea ambuteiajelor, planificarea călătoriilor și acordarea unui plus de atenție îngrijirii mașinii se vor transforma în cele din urmă în economii substanțiale de combustibil.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Easter Jeep Safari. Invitație la aventură

Două noi spații moderne de servicii vor fi deschise pe Autostrada A1 de la 1 iunie

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

combustibilul
Carburanţi

4 recomandări pentru a minimiza cheltuielile cu combustibilul

Un managementul eficient al flotei de utilitare ușoare constă în maximizarea economiei...

Prețurile petrolului
Carburanţi

Prețurile petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril în septembrie. Temeri pentru inflație

Prețurile petrolului ar putea atinge nivelul de 100 de dolari/baril în luna...

spații de servicii
CarburanţiInfrastructură

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

Începând cu această săptămână sunt funcționale încă două spații de servicii moderne...

Recaş
CarburanţiInfrastructură

Două noi parcări moderne au fost deschise pe Autostrada A1, în zona localităţii Recaş

Două noi spaţii de servicii moderne sunt deschise începând de sâmbătă pe...