Advertisement
Drumul Apusenilor
Home Infrastructură Drumul Apusenilor, cel mai spectaculos drum din județul Bihor, a fost finalizat

Drumul Apusenilor, cel mai spectaculos drum din județul Bihor, a fost finalizat

Lucrările la Drumul Apusenilor, cel mai spectaculos drum din județul Bihor, au fost finalizate și recepționate.

„Este un proiect foarte important pentru județul nostru din mai multe motive. Acest drum face legătura între două zone turistice importante, Valea Crișului Repede și Depresiunea Beiușului. De asemenea, pune în valoare câteva obiective turistice importante, de la Izvorul Minunilor și stațiunea Stâna de Vale, la cascadele minunate de pe marginea acestui drum, cum sunt Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, dar și Barajul Leșu. Mulți dintre cei care vin aici cu siguranță vor investi în această zonă turistică importantă a județului nostru”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Traseul Drumului Apusenilor din județul Bihor are o lungime totală de 56,3 kilometri și cuprinde trei sectoare de drumuri județene: (1) DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale, în lungime de 26,16 km, (2) DJ 108J Stâna de Vale – Remeți, în lungime de 17,215 km și (3) DJ 108K Remeți – limită județ Cluj, în lungime de 12,893 km.

Drumul Apusenilor

Lucrările la DJ 108K, sectorul de 12,9 kilometri, au fost finalizate și recepționate în august 2021.

„Când am inițiat acest proiect, aveam în vedere punerea în valoare a ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat în județul Bihor și împrejurimi și de care nu ne puteam bucura fără o infrastructură rutieră satisfăcătoare. I-am invitat la Bihor pe toți ceilalți cinci președinți de consilii județene din regiune să negociem banii europeni și am ajuns la concluzia că cel mai potrivit este să ne apucăm de lucru, după ce am stabilit fiecare segmentele de drum din județul nostru”, a punctat Cornel Popa, fost președinte al Consiliului Județean Bihor în perioada 2012 – 2016.

Pásztor Sándor, președinte al CJ Bihor în mandatul 2016 – 2020, a adăugat: „Eu cred că este un exemplu de normalitate și consens pentru toată țara, pentru că șase județe au reușit să dea mâna și să creeze un coridor prin care se leagă unul de celălalt. Noi când am predat ștafeta era undeva la 35% realizat. Legat de Barajul Leșu din zonă, precizez că este pe locul doi pe lista barajelor care ar urma să fie finanțate prin PNRR.”

Proiectul „Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a contractelor de finanțare pentru cele trei tronsoane este de 182.258.822 lei, inclusiv TVA, iar valoarea totală a contractelor de proiectare și execuție este de 162.299.489 lei, inclusiv TVA.

„A fost un proiect dificil de realizat, pentru că s-au construit aici patru noi poduri, a fost nevoie de derocarea unor suprafețe întinse, de lucrări masive de consolidare pentru a asigura o infrastructură corespunzătoare și lucrări de siguranță” , a adăugat Mircea Mălan.

Proiectul a fost executat de asocierea de firme Drumuri Orășenești – lider, MBS Group, SC Aquacons și D`Agostino Angelo Antonio Construzioni Generali.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Lege reexaminată: Permisul de conducere pentru categoria B, valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete

Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...