Advertisement
Continental
Home Administrare flote Gadgets și High-Tech Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

Împreună cu partenerul său trinamiX, Continental prezintă o inovație mondială: ecranul de identificare a conducătorului auto cu o soluție de înregistrare cu cameră integrată pentru identificarea biometrică a șoferului.

O funcție cu care mulți utilizatori sunt deja familiarizați datorită recunoașterii faciale de pe telefoanele inteligente își face acum apariția și la autovehicule. Continental și trinamiX, unul dintre principalii furnizori de soluții biometrice, ridică interacțiunea dintre șofer și vehicul la un nou nivel. O inovație mondială care a câștigat deja premiul CES Innovation Award 2023 la categoria „Vehicle Tech & Advanced Mobility” la Las Vegas și s-a bucurat de un imens succes și la Mobile World Congress (MWC) 2023, eveniment desfășurat în Barcelona, acolo unde a fost prezentat pentru prima dată în Europa la standul companiei trinamiX. Iar pentru noi, românii, este și un motiv de mândrie, pentru că O echipă din Centrul de Cercetare și Dezvoltare Automotive al Continental din Timișoara a lucrat la dezvoltarea acestui sistem. Contribuția specialiștilor din departamentul User Experience din capitala Banatului este vizibilă chiar în demonstratorul prezentat în Las Vegas și Barcelona, sistemul de cameră și afișaj fiind construit chiar acolo.

Continental

Afișajul de identificare a șoferului este prima asemenea tehnologie auto din lume pentru interiorul autovehiculului care permite autentificarea fără contact, extrem de sigură și ajută la prevenirea tentativelor de fraudă și furt. Tehnologia protejează în mod fiabil deoarece vehiculul poate fi pornit numai după autentificarea cu succes a persoanei aflate pe scaunul șoferului. Și nu este totul. Ea sporește confortul în sectorul auto în multe cazuri, cum ar fi procesele de plată digitală prin intermediul afișajului mașinii la alimentarea cu combustibil, la parcare sau la plata taxelor de drum, precum și la închirierea de mașini. În plus, tehnologia poate fi utilizată pentru plăți în magazinele de aplicații sau pentru accesul la servicii digitale. Camera integrată în sistem este utilizată pentru a monitoriza în mod fiabil atenția șoferului, pentru a preveni pericole precum oboseala la volan. Pentru ca acest lucru să se întâmple, noul afișaj de identificare a șoferului de la Continental și trinamiX nu necesită senzori suplimentari. Camera este integrată perfect în afișaj, făcând-o invizibilă pentru șofer.

„Identificarea sigură a utilizatorilor de vehicule este o funcție importantă pentru generațiile viitoare de vehicule. Afișajul nostru de identificare a șoferului stabilește noi standarde în ceea ce privește securitatea și confortul”, a declarat Philipp von Hirschheydt, șeful sectorului de activitate User Experience din cadrul Continental. „Afișajele sunt interfața cheie între șofer și vehicul. Pentru prima dată, afișajul de identificare a șoferului oferă trei funcții cheie într-un singur pachet: autentificarea fiabilă a șoferului și opțiunea de a efectua tranzacții de plată digitală securizată prin intermediul afișajului vehiculului, de exemplu în parcări, la stațiile de taxare sau în magazinele de aplicații. Camera, care este integrată în sistem în mod invizibil, este utilizată și pentru a monitoriza atenția șoferului, care va fi obligatorie în viitor în Europa – o soluție trei în unu deosebit de eficientă.”

Autentificarea facială integrată se bazează pe o tehnologie dezvoltată și brevetată de trinamiX. Aceasta combină recunoașterea facială pentru a verifica identitatea utilizatorului cu un nou tip de detectare a vitalității: Prin recunoașterea pielii umane, sistemul previne frauda, de exemplu prin intermediul fotografiilor sau al măștilor tridimensionale realiste ale șoferului legitim. Autentificarea facială trinamiX a fost certificată în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate biometrică.

„Continental și trinamiX împărtășesc obiectivul de a îmbunătăți securitatea și confortul pentru consumatori”, a declarat Wilfried Hermes, director Consumer Electronics North America și Europa la trinamiX. „În calitate de furnizor auto cu experiență și pionier în domeniul tehnologiilor de mobilitate conectată, Continental ne permite să dezvoltăm noi aplicații pentru autentificarea facială trinamiX. Datorită tehnologiei inovatoare de afișare de la Continental, toate acestea merg mână în mână cu un design interior perfect.”

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, septembrie 2023)

 

CITEȘTE ȘI:

A apărut revista FLOTE AUTO, luna octombrie 2023

Industria auto generează cea mai mare cerere de spaţii de producţie din toată țara

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

cazinou
Gadgets și High-Tech

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive. În labirintul...

cazinou
Gadgets și High-TechMonitorizare și aplicații

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou Într-o lume...

cazino
Gadgets și High-Tech

De ce sunt oamenii fascinați de lumea cazinourilor online

Oamenii din întreaga lume se implică în jocurile de cazino online din...

Poker
Gadgets și High-Tech

Cum facem diferența între Poker și Blackjack?

Cum facem diferența între Poker și Blackjack? Dacă ești familiarizat cu jocurile...