uptis
Home Administrare flote Anvelope DHL testează anvelopele airless Michelin Uptis pe o flotă de 50 de vehicule de livrare

DHL testează anvelopele airless Michelin Uptis pe o flotă de 50 de vehicule de livrare

Producătorul de anvelope Michelin va echipa aproximativ cincizeci de vehicule de livrare DHL cu anvelopele fără aer presurizat Uptis, flota urmând să fie utilizată, în Singapore, pentru livrările pe ultimul kilometru.

Flota DHL Express Singapore are 80 de vehicule utilitare electrice. pentru livrările pe ultimul kilometru, iar testul cu anvelopele Uptis va dura până la sfârșitul anului 2023.

Uptis, acronimul pentru „Unique Puncture-proof Tire System”, reprezintă „o inovație majoră în sectorul anvelopelor”, a arătat Bruno de Feraudy, directorul activităților OEM în cadrul Michelin. Potrivit acestuia, anvelopele fără aer presurizat sunt „rezultatul a aproximativ 50 de brevete în ceea ce privește structura și materialele de înaltă tehnologie.

Montate pe jante concepute special de producătorul Maxiom, Uptis înlocuiește aerul comprimat cu o structură „capabilă să susțină vehiculul, asigurând soliditatea roții și garantând confortul și siguranța la conducere”, explică Michelin.

Utilizarea de către DHL în Singapore este primul test major pentru Uptis. Michelin susține că, prin intermediul acestor anvelope, compania de curierat ar putea optimiza productivitatea flotei, reduce frecvența înlocuirii anvelopelor și evita risipa.

„Această colaborare marchează încă un pas în eforturile noastre de a ecologiza operațiunile noastre pe ultimul kilometru”, a arătat Christopher Ong, Managing Director al DHL Express Singapore.

Potrivit Michelin, în prezent, 20% dintre vehicule sunt casate prematur din cauza perforațiilor (12%) și din cauza uzurii neregulate indusă de presiunea slabă (8%). Producătorul francez consideră că tehnologia airless ar putea evita eliminarea a 200 de milioane de anvelope pe an la nivel mondial, obținând astfel o economie de 2 milioane de tone de materiale, echivalentul a 20 de Turn-uri Eiffel.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz Vans. SUSTAINEER inovează din nou

Chinezii de la CCECC vor construi Lotul Afumaţi-Pantelimon de pe Autostrada A0. Decizie CNSC

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...

anvelopelor de iarnă
AnvelopeJuridic

Legislația anvelopelor de iarnă în Europa

În cazul în care conduceți prin Europa în anotimpul hibernal, este important...

anvelope
Anvelope

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate în industria de anvelope. Se suspectează coordonarea prețurilor

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate la sediile companiilor active în industria de...