DHL și-a echipat vehicule de livrare din SUA cu panouri solare

DHL Express a instalat în acest an panouri solare pe autovehiculele din flota sa de livrare din SUA, cu intenția de a reduce semnificativ consumul de combustibil.DHL Express

Potrivit companiei, echiparea unui număr de 67 de utilitare ușoare și camioane grele cu tehnologia solară inovatoare Trailar este de așteptat să reducă emisiile de CO2 cu 1.000 kg pe an pentru fiecare vehicul, diminuând, de asemenea, atât costurile cu combustibilul, cât și cele de mentenanță. Panourile solare generează energie electrică necesară încărcării bateriei și altor echipamente auxiliare, reducând sarcina pe alternator și, drept urmare, consumul de combustibil.

Un sistem telematic integrat, de ultimă generație, oferă informații detaliate despre eficiența întregului sistem, inclusiv despre starea bateriei, încărcarea echipamentelor auxiliare, economiile totale de combustibil și CO2. Prin intermediul tehnologiei inteligente de încărcare Trailar, energia solară este utilizată pentru a menține nivelul optim al bateriei, chiar și atunci când vehiculul este oprit. Această supraveghere constantă a bateriei și reducerea uzurii alternatorului au un impact direct în reducerea costurilor totale de întreținere a vehiculului.

Grupul DHL a mai implementat soluția Trailer și în cadrul altor operațiuni din America, regiunea Asia Pacific, Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Luna trecută, compania – mamă, Deutsche Post DHL Group, a anunțat o foaie de parcurs accelerată către decarbonizare, care include investiții totale de 7 miliarde euro, în următorii zece ani, în măsuri de reducere a emisiilor de CO2.

„Acesta este un alt pas strategic în avansul nostru către decarbonizare și, în timp, către reducerea la zero net până în 2050 a tuturor emisiilor legate de logistică”, a precizat directorul general al DHL Express SUA, Greg Hewitt.

 

CITEȘTE ȘI:

Petrolul a ajuns la 113 dolari/baril, cel mai ridicat nivel din iunie 2014

BMW încetează producția auto la fabrica din Kaliningrad și oprește exporturile către Rusia

 

Adaugati comentariu