Toyota oprește producţia în Rusia, pe fondul problemelor de aprovizionare

Toyota va opri, "până la noi ordine", producţia în Rusia începând de vineri, precum şi a importurilor în ţară, invocând "întreruperile în lanţul de aprovizionare", determinate de războiul din Ucraina.Toyota

Uzina din Sankt Petersburg a produs anul trecut 80.000 de vehicule, în principal pentru piaţa locală, şi numără aproximativ 2.600 de angajaţi, a precizat o purtătoare de cuvânt a Toyota, care a mai explicat că vânzările în Rusia au o pondere redusă în totalul livrărilor grupului.

Întreruperile în lanţul de aprovizionare au fost determinate de invadarea Ucrainei de către Rusia şi de sancţiunile internaţionale impuse acesteia.

Toyota a mai anunțat că „urmăreşte evoluţiile în curs din Ucraina cu mare îngrijorare pentru siguranţa populaţiei ucrainene” şi „speră la o revenire la pace cât mai curând posibil”.

„Fiind o companie cu operaţiuni în Ucraina şi Rusia, prioritatea noastră în gestionarea acestei crize este să asigurăm securitatea tuturor membrilor echipei noastre, a personalului din vânzări şi a partenerilor din lanţul de aprovizionare”, a adăugat grupul.

„Celelalte operaţiuni de producţie şi vânzări din restul Europei nu sunt afectate”, a precizat acesta.

 

CITEȘTE ȘI:

Ford și-a suspendat operațiunile în Rusia

Războiul din Ucraina va afecta și programul ”Belt and Road” al Chinei

 

 

Adaugati comentariu