Advertisement

parcare
Home Infrastructură De ce va creşte cererea de locuri de parcare în clădirile de birouri

De ce va creşte cererea de locuri de parcare în clădirile de birouri

Epidemia de coronavirus continuă să genereze multiple schimbări în comportamente, nu numai la nivelul oamenilor, ci şi al afacerilor. În acest context, clădirile de birouri vor suporta modificări esenţiale pentru implementarea măsurilor de siguranţă şi confort, iar proprietarii lor se vor confrunta cu o creştere a cererii de locuri de parcare.

De exemplu, în condiţiile în care angajaţii consideră că deplasarea spre şi dinspre locul de muncă este mai sigură, din punct de vedere medical, în automobilul personal decât în mijloacele de transport în comun, dezvoltatorii imobiliari se aştepată la o creştere a cererii de locuri de parcare în clădirile de birouri.

„Este posibil ca spaţiile de birouri să fie reconfigurate de către chiriaşi, astfel încât să îndeplinească normele impuse de autorităţi. Noi am făcut deja schimbări în zonele comune ale clădirilor, pentru a asigura o minimă distanţare socială. Pe viitor, vom implementa toate măsurile generate de noul context post Covid. Acestea includ ajustări ale căilor de acces în clădiri, în aşa fel încât să asigurăm fluxuri separate de intrare şi ieşire şi un control mai strict al vizitatorilor şi al curierilor, precum şi creşterea cererii de locuri de parcare, pentru că tot mai mulţi angajaţi vor prefera, cel puţin în perioada imediat următoare, să vină cu maşinile personale la birou, în detrimentul mijloacelor de transport în comun”, explică Bogdan Jigman, director general al dezvoltatorului imobiliar GTC România.

Totodată, compania consideră că epidemia de coronavirus marchează sfârşitul erei spaţiilor deschise şi revenirea la mici birouri departamentale.

„Cred că acesta poate fi sfârşitul erei spaţiilor deschise şi reapariţia micilor birouri, poate nu individuale, ci pe departamente sau echipe”, punctează Bogdan Jigman.

GTC România estimează că va exista o întârziere în ceea ce priveşte datele de livrare pentru clădirile aflate în stadiu de dezvoltare, deoarece cererea pentru spaţii de birouri se va modifica în următoarea perioadă. Dezvoltatorii vor investi mai mult în implementarea prevederilor legislative şi în asigurarea normelor suplimentare de igienă.

„Este încă devreme pentru a putea prognoza cum se va schimba piaţa imobiliară, în special din punct de vedere al cererii. Un prim scenariu este că nu vor exista scăderi semnificative, ci chiar o posibilă creştere, deoarece distanţarea socială va genera o nevoie mai mare de spaţiu. Desigur, al doilea scenariu presupune o diminuare a nevoii de birouri clasice. Mai mulţi analişti anticipează posibilitatea ca peste 20% dintre angajaţi să muncească în continuare de acasă, deoarece companiile au realizat că aceasta este o opţiune viabilă şi mai puţin costisitoare din punctul de vedere al angajatorului. Oricum, pe termen scurt, estimez că cererea nu va fi afectată major”, a conchis directorul general al GTC România.

Dezvoltatorul imobiliar GTC, activ în şase ţări, a alocat un buget de peste 70.000 de euro pentru cele cinci proiecte pe care le deţine în Bucureşti, în contextul măsurilor dispuse de autorităţi şi de comun acord cu chiriaşii, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Investiţiile vor continua pe termen mediu şi lung şi vor viza măsuri suplimentare de siguranţă şi confort în clădiri.

În prezent, GTC România are în proprietate şi administrează cinci clădiri de birouri, situate în Bucureşti: Turnurile City Gate, Cascade Office Building, Premium Plaza şi Premium Point. Compania are în derulare construcţia unui nou complex de birouri, City Rose Park, localizat pe Bulevardul Expoziţiei, noul business hub din nordul Bucureştiului.

 

CITEȘTE ȘI:

Honda, sub un atac cibernetic fără precedent. Operaţiunile globale au fost blocate

Mercedes-Maybach S 650 Night Edition: V12, fibră de carbon

Infrastructura rutieră are nevoie de investiţii de 41 mld. de euro în următorii 10 ani

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Domnești
Infrastructură

Start pentru lărgirea la 4 benzi a Centurii București între Domnești și DN 5

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis Autorizația de...

buftea
Infrastructură

Un pas înainte pentru construcția șoselei de centură a orașului Buftea

Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea șoselei de centură a orașului...

A0 Nord
Infrastructură

A fost emisă Autorizaţia de Construire pentru Lotul 1 al Autostrăzii Bucureşti A0 Nord

A fost emisă Autorizaţia de Construire pentru realizarea Lotului 1 Dragomirești –...

Joseni - Ditrău
Infrastructură

Construcția Lotului Joseni – Ditrău, parte din Autostrada Unirii A8, intră în licitație

Contractul pentru proiectarea și execuția Lotului Joseni – Ditrău a fost publicat...