ASLO: Evoluţia pozitivă a pieţei de leasing operaţional se confirmă

Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 62.000 de unităţi în administrare la finalul primului trimestru din 2017, în concordanţă cu estimările de la începutul anului şi în creştere cu 3% faţă de finalul lui 2016. arată datele ASLO.vânzările

În perioada ianuarie-martie, au fost înmatriculate aproape 4.300 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, reprezentând 16% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 26.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.

dan_boiangiuRezultatele primului trimestru din 2017 confirmă evoluţia pozitivă a pieţei de leasing operaţional şi management al flotelor, în linie cu aşteptările exprimate pentru finalul anului. Creşterea ponderii serviciului complet de leasing operaţional (full service leasing) cu peste 8% faţă de perioada similară a anului trecut este dovada creşterii maturităţii pieţei şi a gradului de adopţie a beneficiilor produsului nostru de bază. Un alt indicator care marchează o creştere semnificativă este ponderea înmatriculărilor în leasing operaţional din totalul înmatriculărilor de vehicule noi, pondere care a ajuns la 16% faţă de 13,3% cât a fost la nivelul întregului an 2016. Această pondere cu 20% mai mare, reconfirmă atât creşterea popularităţii produsului nostru în rândul companiilor locale, inclusiv din rândul IMM-urilor, cât şi contribuţia semnificativă a industriei noastre în creşterea ritmului de reînnoire a vehiculelor de companie. Acest ultim aspect este cu atât mai important, cu cât eliminarea timbrului de mediu a redus semnificativ ponderea vehiculelor noi în totalul noilor înmatriculări din România”, declară Dan Boiangiu, preşedinte ASLO.

Începând cu data de 4 mai 2017, noul consiliu director al ASLO este format din: Dan Boiangiu,director general Arval Service Lease România – preşedinte, Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România – vicepreşedinte şi Radu Manea, administrator Porsche Mobility – vicepreşedinte.

Conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management.

Membrii asociaţiei reprezintă peste 97% din total piaţă. Structura portofoliului (la nivel de asociaţie) este alcătuită din servicii complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 76%, urmate de management de flote 16%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare.

Începând cu anul 2019, pentru firmele care vor raporta situaţiile financiare conform IFRS, va intra în vigoare, cu pregătire din 2018, un nou standard – IFRS 16 Leases. Conform estimărilor specialiştilor aceste modificări nu vor diminua avantajele oferite de produsul leasing operaţional.

 

Adaugati comentariu