Parlamentul a amânat revocarea din funcţia de preşedinte ASF a lui Mişu Negriţoiu

Parlamentul a amânat votul pentru revocarea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, pentru joi, 11 mai 2017, din lipsa de cvorum.mişu negriţoiu

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a declarat marţi dimineaţa că Mişu Negriţoiu urma să fie revocat din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) în şedinţa comună a celor două camere. Astfel, pe ordinea de zi a plenului reunit a fost introdus raportul comisiilor economice şi de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului privind revocarea din funcţie a şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, din cauza modului în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 27 aprilie, că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, asupra faptului că Mişu Negriţoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi „moşia” unuia sau unora.

Începând din a doua parte a anului trecut, la adresa mandatului lui Misu Negriţoiu au fost înregistrate o serie de critici dure, legate în special de disfunctionalitatile pe piata RCA.

CITEŞTE ŞI:

ASSAI solicită destituirea conducerii ASF şi rezolvarea crizei RCA

Deputaţii susţin că vor adopta Legea RCA până pe 19 mai

Mişu Negriţoiu a preluat funcţia de preşedinte al ASF pe 1 aprilie 2014. Anterior, el a ocupat funcţia de preşedinte neexecutiv al ING Bank Romania, poziţie în care a fost numit în septembrie 2012. Cariera în cadrul diviziei bancare din România a grupului olandez si-a început-o în 1997.

 

Adaugati comentariu