Dan Boiangiu, Arval: Opţiunea pentru Sale&Leaseback depinde de starea flotei

Soluţia “Sale & Leaseback” în leasingul operaţional are la bază un concept relativ simplu şi presupune cumularea a două tranzacţii între un proprietar de flotă de autovehicule şi compania de leasing operaţional.parc-auto-floteauto

Prima tranzacţie presupune vânzarea flotei de la proprietar către firma de leasing, iar a doua, “întoarcerea” autovehiculelor în utilizarea fostului proprietar în baza unui contract de leasing operaţional.

dan-boiangiu-arval-floteautoFacem sugestia de sale&leaseback atunci când analizăm un client nou şi constatăm că această opţiune este cea mai eficientă. De cele mai multe ori companiile reacţionează la propunerea noastră. Practic, când un client nou este convins de beneficiile leasingului operaţional, el are deja o flotă. Atunci există două posibilităţi. Fie gradual, pe măsură ce expiră ciclul de folosinţă a maşinilor pe care le are în proprietate le reînnoim cu maşini în leasing operaţional, fie pur si simplu aplicăm soluţia de sale&leaseback, adică noi cumpărăm respectiva flotă şi i-o închiriem tot pe aceea”, a explicat, pentru FloteAuto, Dan Boiangiu, General Manager Arval România.

Potrivit acestuia trebuie îndeplinite, însă, o serie de condiţii, una dintre cele mai importante fiind vârsta flotei deţinute.

„Dacă aceasta este foarte veche atunci preferăm cealaltă variantă, adică aşteptăm să se încheie ciclul de reînnoire. Mai putem face şi o combinaţie între cele două posibilităţi. Este pur şi simplu o opţiune de moment, în funcţie de starea flotei”, conchide Dan Boiangiu.

 

 

Adaugati comentariu