Advertisement

Laborator de teste Scania
Home Piaţa auto Industrie auto Motoarele Scania, testate într-un nou laborator

Motoarele Scania, testate într-un nou laborator

După ce a dat publicității cifrele de vânzări din primul trimestru al anului, Scania reinvestește o parte din profitul pe anul trecut într-un nou laborator de teste, situat în Brazilia.

De ce tocmai în locația în care vânzările de camioane s-au prăbușit? Evident, datorită unei mâini de lucru ieftine, care permite ca o și mai mare pondere a investiției să fie alocată aparaturii performante și nu salariilor.

Oricum, dincolo de locația sa, laboratorul va deservi toată gama producătorului de camioane, disponibilă pe întreg globul, nu numai zona sud-americană. Investiția totală s-a ridicat la valoare de 10 milioane de euro, iar scopul laboratorului va fi să dezvolte, să testeze și să certifice gama de motoare Euro 6 din oferta Scania.

Laborator de teste Scania

”Odată cu deschiderea acestui laborator, răspundem pe de o parte creșterii continue a cererii pentru testarea de noi motoare și tehnologii, reușind, pe de altă parte, să întărim poziția de lider în folosirea combustibililor alternativi a mărcii Scania ”, a declarat Henrik Alfredsson, vicepreședinte al Diviziei de Cercetare și Dezvoltare a Scania America Latină.

Cercetarea și dezvoltarea viitoarelor tehnologii are deja o mare tradiție în cadrul brandului, desfășurându-se în sediul Scania din Suedia. Împreună cu inaugurarea noului laborator din Brazilia, întreg procesul va fi accelerat pentru introducerea cât mai urgentă a transportului sustenabil în viața de zi cu zi.

Laborator de teste Scania

O altă trăsătură interesantă a laboratorului este capacitatea de a testa performanțele a două motoare simultan, care pot fi monitorizate fie local, fie direct în Suedia. Rezultatele testelor vor fi folosite atât la ameliorarea performanțelor motoarelor actuale, cât și la dezvoltarea a noi motoare pentru viitor.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...