Daimler, BMW şi Audi au achiziţionat serviciul de hărţi al Nokia

Daimler, BMW şi Audi, divizie a Volkswagen, au reuşit să achiziţioneze serviciul de geolocaţie şi navigaţie HERE al companiei finlandeze Nokia, pentru 2,5 miliarde de euro (2,72 miliarde de dolari).daimler-bmw-si-audi-au-achizitionat-serviciul-de-harti-al-nokia

Producătorii auto germani au obţinut dreptul de a folosi serviciul de hărţi al Nokia. Fiecare companie va deţine o participaţie egală în HERE şi nici una nu va încerca să achiziţioneze o participaţie majoritară, se arată într-o declaraţie comună a Daimler, BMW şi Audi, citată de Agerpres.

Tranzacţia urmează să fie finalizată în primul trimestru din 2016.

daimler-bmw-si-audi-au-achizitionat-serviciul-de-harti-al-nokiaHERE furnizează serviciul de geolocaţie şi navigaţie pentru aproape 200 de ţări, în peste 50 de limbi. Compania are 6.454 de angajaţi şi a raportat vânzări nete de 552 milioane de euro în primul semestru din acest an.

Nokia va înregistra în urma vânzării câştiguri de aproximativ un miliard de euro, inclusiv datorită fluctuaţiilor de curs valutar.

În 2013, Nokia şi-a vândut operaţiunile de telefonie mobilă producătorului american de software Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piaţa telefoanelor mobile până la finalul lui 2016.

În România, în luna septembrie 2011, compania Nokia a anunţat închiderea fabricii de la Jucu, la patru ani de la semnarea actului de înfiinţare.

 

 

Adaugati comentariu