Cum vrea Parlamentul European să reducă emisiile de NOx

Parlamentul European vrea ca factorii de conformitate utilizați pentru măsurarea emisiilor de NOx în condiții reale de conducere la autoturismele și vehiculele utilitare ușoare noi să fie reduși imediat și să dispară complet de la 30 septembrie 2022. Acești factori permit constructorilor auto depășirea standardelor de emisii din UE.
NOx

La 13 decembrie 2018, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anulat o parte din regulamentul Comisiei Europene privind emisiile de oxizi de azot (NOx) pentru autoturismele și vehiculele utilitare ușoare noi, care permitea producătorilor să depășească standardul de 80 mg/km prin aplicarea unor factori de conformitate. Astfel, CJUE a acordat Executivului comunitar 12 luni pentru modificarea regulamentului.

La 14 iunie 2019, Comisia Europeană a adoptat o propunere legislativă menită să restabilească factorii de conformitate și să autorizeze revizuirea lor în scădere, în fiecare an, în urma îmbunătățirii echipamentelor de măsurare portabile.

În cursul dezbaterilor, Comisia pentru mediu a Parlamentului European a solicitat, însă, ca factorii de conformitate să fie reduși anual și să fie eliminați din 2022. Modificarea a fost validată de Parlamentul European care a adoptat-o cu 485 de voturi pentru, 169 împotrivă și 42 de abțineri.

O scădere imediată de la 1,43 la 1,32

„După o scădere imediată de la 1,43 la 1,32, se așteaptă ca factorul de conformitate să fie redus treptat și să înceteze să existe la 30 septembrie 2022, după care datele obținute în condiții reale de conducere vor fi utilizate pentru a stabili respectarea limitelor de emisii în UE „, se arată în textul adoptat de Parlamentul European, care și-a exprimat astfel poziția referitoare la emisiile de NOx.

Forul legislativ al UE solicită, totodată, Comisiei Europene să „pună în aplicare, din iunie 2021, cerințe mai stricte pentru echipamentele de măsurare portabile utilizate pentru testarea în condiții reale de conducere. ”

„Trebuie să fim realiști cu privire la diferențele dintre emisiile măsurate în laborator și cele măsurate în condiții reale de conducere, ținând cont de incertitudinile statistice și tehnice ale acestor măsurători, a comentat raportorul Esther De Lange. În același timp, este important să fim ambițioși în scăderea treptată a valorii factorului de conformitate prin analize anuale bazate pe evaluările științifice ale Centrului Comun de Cercetare”.

Textul adoptat trebuie acum negociat între Parlament și statele membre ale UE.

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul pregătește construcția Variantei de Ocolire Sighişoara

Perspective negative pentru piața auto. Vânzările globale vor scădea cu 20%

Circulația rutieră, deschisă pe încă 17,9 km din Autostrada Transilvania

 

 

Adaugati comentariu