Advertisement

Companiile afectate
Home Miscellanea Business Cum să-ţi creşti afacerea într-un an

Cum să-ţi creşti afacerea într-un an

BERD a acordat consultanţă până în prezent unui număr de peste 550 de IMM-uri din România, în urma căreia trei sferturi dintre firme şi-au sporit afacerile într-o perioadă de un an, iar peste jumătate au avut productivitate mai mare şi au angajat cumulat 3.000 de persoane.

 

Instituţia internaţională se va implica, alături de Guvern, într-un program pe cinci ani pentru susţinerea IMM-urilor din România, cele două părţi semnând, la Bucureşti, un memorandum de înţelegere, care va constitui cadrul cooperării pentru implementarea programului. Documentul a fost semnat de ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, şi directorul BERD pentru România, James Hyslop.

Aproape 74 de procente dintre aceste întreprinderi şi-au mărit cifra de afaceri într-un an, în timp ce 57 de procente şi-au mărit productivitatea. Mai mult de jumătate din companii şi-au mărit numărul de angajaţi, astfel fiind create aproximativ 3.000 de locuri de muncă”, spun reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

euro-cum-sa-ti-cresti-afacerea-intr-un-an-floteauto
Programul vizează creşterea competitivităţii IMM-urilor

Programul vizează creşterea competitivităţii IMM-urilor prin accesul la expertiza furnizată de consultanţi locali şi internaţionali, pe principiul partajării costurilor.

Proiectele susţinute vor ajuta IMM-urile să implementeze standarde de calitate, să-şi optimizeze acţiunile de marketing, operaţiunile, eficienţa energetică şi alte aspecte ale activităţii acestora, precum şi să dezvolte strategii sau rapoarte financiare.

BERD va va susţine totodată piaţa de consultanţă din România, oferind consultanţilor oportunităţi de dezvoltare profesională şi training.

 

Am obţinut rezultate impresionante de la lansarea programului Small Business Support în 2006 şi ne bucurăm să avem angajamentul Guvernului României pentru a continua cooperarea şi a explora noi oportunităţi de finanţare. Extinderea relaţiei noastre de cooperare va fi benefică pentru IMM-urile din România şi pentru economia ţării în general”, a declarat James Hyslop.

Programul BERD Small Business Support în România este finanţat în prezent de Austria, ca donator principal, şi de Coreea, Fondul de Cooperare Tehnică TaiwanBusiness-BERD şi Fondul Special al Acţionarilor BERD.

BERD, cel mai mare investitor instituţional din România, a contribuit anul trecut cu investiţii de 600 milioane euro. Până în prezent, a investit peste 7 miliarde euro în 370 de proiecte la nivel naţional şi a mobilizat fonduri din alte surse de finanţare pentru aceste proiecte de peste 14 miliarde euro.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...