Cum să fii un client mulțumit și să obții mașina dorită de la agenția rent a car

Rent a car Traxrentacar

Să circuli cu mașina este o aventură, cu atât mai mult dacă aceasta nici nu este a ta ci una închiriată. În varianta modernă, serviciile rent a car au venit cu o mână de ajutor pentru cei care au nevoie de transport personal. Plata se face per zi, iar procedurile sunt în mare parte aceleași. Puțini sunt însă cei foarte atenți la termenii și condițiile de colaborare. Cu mici diferențe de la agenție la agenție, contractele ar trebui citite în amănunt și cu atenție. Pentru ca o astfel de colaborare să fie una mulțumitoare de ambele părți, pentru ca un client să plece în timp util cu mașina dorită, este necesară cunoașterea îndeaproape a modului de funcționare a agențiilor rent a car.

Tratează cu suficientă atenție operațiunea de verificare a mașinii

Este o asumare de ambele părți ca la momentul predării și respectiv preluării unei mașini de către solicitant să existe o verificare. Clauzele contractelor de închiriere pot menționa ce se întâmplă în cazul în care mașina se defectează, nu din vina celui care o conduce ci pur și simplu din cauza stării tehnice. Pot fi de asemenea mențiuni legate de despăgubire în cazul în care mașina este vandalizată, spartă, furată etc., iar clientul este la rândul sau păgubit.

Verificarea mașinii presupune atenție din partea solicitantului și a agentului deopotrivă. Se va verifica starea mașinii, vizual vorbind, precum și modul în care funcționează, rezervorul și numărul de kilometri cu care este predată.

Suma închirierii versus suma finală

Mulți sunt încântați de sumele pe care le descoperă când vine vorba de mașina dorită. Uită însă că până la a primi acea mașină  suma se schimbă. Nu există o vină, ci servicii suplimentare. Orice șofer știe că nu poate pleca la drum fără asigurare RCA, așadar iată un cost în plus. La aceasta se pot adăuga de asemenea alte preferințe, de la scaun auto pentru copii și până la GPS, printre altele. Astfel, suma finală poate fi mai mare față de rezervarea făcută inițial. Pentru a evita neînțelegerile, solicitantul trebuie să aibă în vedere tot ce este necesar pentru echiparea mașinii și pentru a fi pregătit de drum.

Plata cash sau cu card

De cele mai multe ori, agențiile rent a car preferă plata cu cardul. Este o manieră mai practică, dar într-o oarecare măsură și necesară lor. De ce? Pentru că pot exista situații în care clientul este taxat din cauza daunelor aduse spre exemplu, caz în care agenția are dreptul de a cere plata din cont, imediat. Cardul trebuie să fie al posesorului, cel care închiriază, exclusiv.

Sunt și situații în care se acceptă plata cash, dar se cere suplimentar și cardul, în cazul în care va fi necesară o plată suplimentară.

Rezervare corectă

Dacă te gândeșți să îți faci o strategie din asta, renunţă. Mai multe rezervări făcute, doar pentru a avea șansa de a alege la fața locului ce îți doreșți este semnal de furt pentru agențiile rent a car. În plus, dacă faci o rezervare de care nu ești sigur ca dată, atunci ai de pierdut. În cazuri fericite, nu vei fi taxat pentru anulare, dar nu tot timpul se practică asta.

Dacă vei dori să returnezi mai repede mașina închiriată nu vei primi înapoi suma aferentă zilelor rămase. Până la urmă, agențiile funcționează pe bază de rezervare.

Poți și să te aștepți să ți se schimbe mașina, dar vor compensa altfel. Dacă politica lor permite prelungirea perioadei de închiriere se poate ca acel client dinaintea ta să facă asta, iar la data la care tu dorești mașina, cea specific aleasă de tine, să nu fie disponibilă. Îți vor înlocui maşina cu ceva mai multe opțiuni, taxând însă nu la fel de mult.

Așadar, sunt multe de știut despre acest subiect. Dar merită să te informezi, dacă doreșți să pleci la drum fără să aștepți prea mult sau fără să ai probleme. Găsește o agenție rent a car cu reputație, asigurându-ți din start șansele de a avea o colaborare benefică ție. Spre exemplu descoperă oferta  traxrentacar.ro.

În orice caz, compară nu doar prețurile mașinilor, ci și pe cele ale garanțiilor – daune, preautorizări, alte costuri, etc.

Adaugati comentariu