Şoseaua Bâldana-Târgovişte-Sinaia intră în reabilitare

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) scoate la licitaţie reablitarea DN 71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia, printre lucrările anunţate numărându-se şi lărgirea la patru benzi a şoselei pe primii 44 km.

Potrivit anunţului postat pe platforma de achiziţii publice SICAP, şoseaua este împărţită în două sectoare. Pe sectorul 1, Bâldana – Tîrgovişte (44 km), drumul va fi lărgit la 4 benzi de circulaţie, iar pe sectorul 2, Târgovişte – Sinaia (58,86 km), va rămâne la 2 benzi.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1,6 miliarde de lei (fără TVA).

Pentru sectorul 1, traseul se desprinde din DN7 la km. 30,81 din localitatea Bâldana, traversează oraşul Răcari şi localităţile Ghergani, Balteni, Conţeşti, Crângaşi, Cuza – Vodă, Mircea – Vodă, Ilfoveni, Brăteşti şi Ulmi şi continuă până la intrarea în municipiului Târgovişte, având caracteristicile unui drum de şes.

Valoarea lucrărilor pe acest lot este de 670,35 milioane de lei (fără TVA).

Pentru sectorul 2, traseul începe de la ieşirea de nord a municipiului Târgovişte, traverseaza oraşele Pucioasa, Fieni, Sinaia şi comunle Aninoasa, Doiceşti, Motăieni, Pietroşiţa şi Moroieni, alternând cu zonele de extravilan şi se termină la intersecţia cu DN 1 în Sinaia.

Valoarea lucrărilor pe acest lot este de 896,7 milioane de lei (fără TVA).

Durata contractului, care va fi finanţat din fonduri europene, este de 96 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. „Durata contractului de lucrări poate varia în funcţie de perioada de garanţie ofertată de operatorul economic desemnat câştigător”, arată CNAIR.

Potrivit instituţiei, una dintre condiţiile de participare la licitaţie este ca ofertantul să demonstreze ca cifra de afaceri anuală totală pentru fiecare din exerciţiile financiare aferente anilor 2015, 2016 şi 2017 să fi fost de minimum200 milioane de lei pentru Lotul 1 şi de 250 milioane de Lei pentru Lotul 2.

Totodată, pentru fiecare lot în parte, ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani servicii de elaborare, actualizare sau revizuire de studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi detalii de execuţie pentru lucrări de construcţie nouă, lărgire sau modernizare de autostrăzi, drumuri naţionale sau drumuri expres
în valoare cumulată de minimum 14 mil. lei pentru Lotul 1 şi de minimum 20 mil. lei pentru Lotul 2.

În acelaşi timp, ofertantul trebuie sa demonstreze ca a dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani lucrări de construcţie nouă, modernizare, lărgire de autostrăzi, drumuri naţionale sau drumuri expres, la nivelul a maxim 5 contracte, în valoare cumulată de minimum 400 mil. lei (fără TVA) pentru Lotul 1 şi de minimum 450 milioane
de lei (fără TVA) pentru Lotul 2.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 aprilie 2019.

Autoritatea contractantă precizează, însă, că încheierea contractului de achiziţie este condiţionată de obţinerea sau aprobarea finanţării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat sau fonduri europene nerambursabile.

CNAIR estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în semestru II al anului 2019.

 

 

Adaugati comentariu