Flota Solina România, distrusă de incendiu, asigurată de Uniqa

Stocul de mărfuri şi produse alimentare, precum şi flota de autoutilitare şi autoturisme aparţinând Solina România, afectate de incendiul devastator declanşat sâmbătă, sunt asigurate la compania Uniqa Asigurări pentru riscul de incendiu, precum şi pentru riscuri comerciale şi industriale legate de activitatea fabricii de ingrediente alimentare, a anunţat asigurătorul.

„Uniqa Asigurări este alături de partenerul său, Solina România şi face toate demersurile necesare pentru constatarea şi evaluarea daunelor provocate de incendiul produs la fabrica de ingrediente alimentare din judeţul Alba în dimineaţa zilei de 2 februarie 2019”, au arătat reprezentanţii Uniqa.

Specialistii companiei de asigurări au fost prezenţi la locul incendiului în primele ore de la producerea evenimentului asigurat şi fac, în continuare, toate demersurile necesare în vederea constatării şi evaluării daunei.

Deşi incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţa, pompierii au reuşit să-l stingă în totalitate de abia marţi.

Solina România, fosta fabrică de condimente Supremia, este cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară de pe piaţa locală, fiind totodată unul dintre jucătorii importanţi din Europa de Est. Fabrica din Alba Iulia exportă în state de pe patru continente și achiziţionează materie primă din 80 de ţări. Unitatea de producţie numără peste 250 de angajaţi.

În urma incendiului, grupul Solina a anunţat că nu va renunţa la activităţile de producţie din România şi că în perioada următoare activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale companiei din Europa până la remedierea situaţiei din de la Alba Iulia.

Adaugati comentariu