Advertisement

Home Piaţa auto Industrie auto Cum să alegi cele mai potrivite covorașe auto pentru mașina ta? 5 sfaturi utile

Cum să alegi cele mai potrivite covorașe auto pentru mașina ta? 5 sfaturi utile

Diversele tipuri de covorașe auto joacă un rol esențial în menținerea curățeniei din mașină. De la murdăria de pe pantofi la lichidele scăpate accidental, podeaua mașinii este supusă constant diferitelor tipuri de mizerie și uzură. De aceea, rolul covorașele auto este de a proteja suprafața acesteia. 

În plus, modelele cu o textură abrazivă pot reține în structura lor murdăria și praful, fiind mult mai ușor de curățat decât podeaua mașinii. Prin înlocuirea sau curățarea regulată a covorașelor, păstrezi un interior curat și îngrijit, contribuind la confortul și plăcerea călătoriei. Află azi cum se aleg aceste produse:

1. Materialul din care sunt realizate

Covorașele din cauciuc sunt foarte populare datorită rezistenței lor superioare. Deseori, acestea sunt preferate pentru mașinile folosite în medii cu vreme rea, unde este posibilă intrarea apei sau a noroiului, fiind mai ușor de curățat decât cele din mochetă. Descoperă gama de covorașe auto pentru Volkswagen Golf din cauciuc premium, fabricate în UE!

Covorașele din material textil, pe de altă parte, sunt apreciate pentru aspectul lor estetic și confort. Acestea creează un interior mai primitor, în ton cu design-ul interior al mașinii. Cu toate acestea, necesită o întreținere mai atentă și pot fi mai greu de curățat, în cazul în care se murdăresc cu noroi sau alte substanțe.

Covorașele din aluminiu sunt o opțiune mai puțin cunoscută, dar cu avantaje specifice. Ele sunt extrem de durabile și rezistente, fiind o alegere bună pentru mașini utilizate pentru diferite sarcini grele. Totuși, prețul lor este, de obicei, mai mare decât al covorașelor din cauciuc sau mochetă.

2. Simplitatea cu care se igienizează

Covorașele trebuie să fie curățate regulat pentru a menține mașina în stare impecabilă. Covorașele din cauciuc sunt de obicei mai ușor de igienizat, deoarece murdăria și lichidele pot fi șterse rapid. Pot fi curățate cu apă și săpun, fără a fi necesară vizita la o spălătorie auto. Comandă online covorașe auto pentru Volkswagen Golf 6, Caroserie Hatchback, an fabricație 06.2007, din cauciuc fără miros, simplu de curățat indiferent de anotimp.

Covorașele auto din material textil pot necesita produse de curățare specializate. De asemenea, este esențial să urmezi cu răbdare toți pașii recomandați de producător, pentru a nu deteriora suprafața acestora, în timpul procesului de igienizare.

Întreținerea regulată a covorașelor auto este la fel de importantă ca și curățarea. Aceasta poate include inspectarea lor pentru a verifica dacă există semne de uzură sau deteriorare. În cazul în care acestea sunt deteriorate, este recomandată înlocuirea lor imediată, pentru a evita compromiterea podelei mașinii.

3. Dimensiuni covorașe auto

Folosirea covorașelor auto este esențială nu doar pentru protecția podelei mașinii, ci și pentru menținerea curățeniei, îmbunătățirea aspectului estetic și sporirea confortului în timpul călătoriei. Pentru ca toate aceste beneficii să poată fi observabile încă din ziua montării, alegerea dimensiunilor corecte este esențială.

Covorașele pentru mașini vin în diferite dimensiuni și forme, astfel încât este important să alegi un set care se potrivește cu modelul și marca mașinii tale. Dacă nu sunt compatibile, acestea pot aluneca sau nu vor acoperi complet podeaua mașinii, compromițând astfel igiena și estetica interiorului.

Achiziționarea online a unui set de covorașe auto este mult mai confortabilă, deoarece îți oferă libertatea de a studia oferta și de a găsi dimensiunile potrivite pentru mașina ta. În plus, ai acces la recenzii și ratinguri ale altor utilizatori, importante pentru o alegere informată. O gamă largă de modele, mărci și prețuri sunt disponibile la doar un click distanță. Descoperă modelul de covorașe auto pentru Volkswagen Golf 7, Caroserie Combi, an fabricație 06.2020!

4. Utilitatea mașinii pe care o conduci

Pentru a alege modelul ideal de covorașe, îți recomandăm să te raportezi și la utilitatea sau nevoile specifice ale mașinii. Dacă vehiculul este folosit în condiții de lucru dificile, pe drumuri neasfaltate și acoperite cu noroi sau bălți, covorașele auto din cauciuc sau aluminiu ar putea fi mult mai potrivite.

În schimb, pentru o mașină de lux, un covoraș auto realizat din material textil reprezintă alegerea perfectă, mai ales dacă modelul sau cromatica se pliază pe estetica habitaclului. Și pentru că tot vorbim de nuanțe, cele închise sunt mai recomandate, mai ales dacă stai într-o zonă neasfaltată, sau în care plouă mult. Orice urmă de murdărie se poate observa imediat pe suprafața unui covor auto deschis la culoare, afectând aspectul interior al mașinii.

5. Raportul calitate covoraşe auto: preț pe care îl oferă

În ceea ce privește prețul, este important să alegi un set de covorașe care oferă un raport bun calitate-preț. Covorașele de calitate superioară pot fi mai costisitoare, dar tind să dureze mai mult și să ofere o protecție mai bună pentru podeaua mașinii. De aceea, o informare corectă îți permite să realizezi cele mai bune alegeri.

Atunci când achiziționezi online covorașe auto, poți ordona în funcție de preț produsele, astfel încât să fie mult mai simplu să găsești modele adaptate la bugetul de care dispui. Studiază apoi cu atenție informațiile tehnice din paginile de produs, pentru a afla mai multe despre dimensiunile, materialul și culoarea acestora.

Iată cât se simplu este să alegi cel mai bun model de covor pentru mașină, atunci când ai la îndemână un set de informații utile. Vezi oferta disponibilă și comandă online de pe site-ul ptc-auto.ro covorașe VW și ale modele ce alcătuiesc o gama variată, profitând de cele mai bune promoții ale momentului!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...