Advertisement

Telecomunicații CFR
Home Finanţare Leasing operaţional Creştere în S1 pentru piaţa de leasing operaţional. Top 5 companii

Creştere în S1 pentru piaţa de leasing operaţional. Top 5 companii

Piaţa de leasing operaţional a atins nivelul de 52.000 de unităţi în administrare la finalul primei jumătăţi a lui 2015, păstrând creşterea de 16%, observată şi în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioada a anului 2014.

În perioada ianuarie-iunie, au fost înmatriculate peste 7.500 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 19% din totalul înmatriculărilor noi, ceea ce reprezintă o creştere cu 4 puncte procentuale faţă de T1 şi cu 2.000 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tendinţa de creştere anticipată de specialşti se menţine, atât în industria auto, cât şi pentru serviciile de management de flote.

crestere-in-s1-pentru-piata-de-leasing-operational-top-5-companiiConform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi RCI Finanţare Romania.

„Suntem bucuroşi să observăm că tot mai multe autovehicule noi sunt achiziţionate în sistem de leasing operaţional, ceea ce confirmă încrederea clienţilor în avantajele acestui sistem de mobilitate şi administrare costuri cu flota auto. Luând în considerare şi prognoza de creştere economică pentru acest an, putem estima continuarea creşterii pieţei de leasing operaţional la peste 55.000 de autovehicule în administrare“, a declarat Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO.

Membrii asociaţiei, reprezintă 98% din total piaţă. În structura portofoliului, la nivel de asociaţie, se observă o creştere a preferinţei clienţilor pentru serviciile complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 71%, urmate de management de flote  – 21%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreţinere şi reparaţii, asigurări (RCA şi CASCO), asistenţă rutieră şi maşină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

Din luna iunie 2015, ASLO a început o serie de demersuri, pentru o mai bună reglementare a comerţului cu autovehicule second-hand. Astfel, printr-o adresă înaintată atât Ministerului Finanţelor Publice, cât şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, membrii Asociaţiei susţin eforturile şi acţiunile împotriva evaziunii fiscale în comerţul cu autovehicule rulate, oferindu-se să colaboreze cu autorităţile pe această temă. Suplimentar, în colaborare cu APIA, Asociaţia intenţionează să propună măsuri de întărire a cadrului legislativ în scopul sancţionării actelor de măsluire a kilometrajelor şi a evaziunii fiscale practicate de unii comercianţi de autovehicule rulate.

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010, în conformitate cu legile din România.

Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Fleet Management Services, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociaţi sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

ASLO îşi propune să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie fiind o interfaţă eficientă între comunitatea pe care o reprezintă şi comunitatea de afaceri şi autorităţi, protejând în acelaşi timp interesele membrilor săi.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...

tesla
Leasing operaţional

Reducerea prețurilor la mașinile Tesla a afectat valorile de revânzare ale flotelor companiilor de leasing

Tesla ia măsuri pentru a calma unele companii europene de leasing operațional,...

leasing operațional
Flotă verdeLeasing operaţional

Rabla Plus. Accesul companiilor de leasing operațional la eco-tichete va fi extins

Autoritatea Fondului pentru Mediu va extinde, în exerciţiul financiar 2025 – 2030,...