Advertisement
afacerile din transporturi
Home Transporturi Creștere de 19,7% în afacerile din transporturi în primele 2 luni

Creștere de 19,7% în afacerile din transporturi în primele 2 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-a majorat cu 23,1% în primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Afacerile din transporturi, serie brută, au avansat cu 19,7%.

Conform INS, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2022, ca serie brută, cifra de afaceri a crescut cu 23,1%, datorită rezultatelor din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+40,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+22,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+20,9%), activităţile de transporturi (+19,7%) şi activităţile de comunicaţii (+12,8%).

De asemenea, ca serie ajustată, afacerile înregistrate în serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 22,6%, de la an la an. În transporturi avansul a fost de 19,8%.

Datele INS relevă faptul că, în februarie 2022 față de februarie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, s-a majorat cu 24,2%, ca urmare a activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+43,9%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+24,4%), activităţilor de transporturi (+20,4%), activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,5%) şi din activităţile de comunicaţii (+10,6%).

În acelaşi timp, datele INS arată că afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 23,5%, în perioada analizată. În transporturi, avansul a fost de 20,1%.

Raportat la ianuarie 2022, în a doua lună a anului în curs, cifra de afaceri din serviciile de piaţă a înregistrat o creștere de 6,9%, în termeni nominali, datorită rezultatelor din activităţile de transporturi (+12,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,5%) şi activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4%). Pe de altă parte, activităţile de comunicaţii au scăzut cu 1,5%.

Totodată, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată, s-au
majorat în termeni nominali cu 2,3%. În transporturi, avansul a fost de 3,8%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mașina personală rămâne mijlocul de transport preferat al românilor. Studiu Deloitte

Economia circulară devine parte din definiția viitorului în business. Conceptul celor 10 R

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...