Advertisement
carantină
Home Administrare flote Juridic CORONAVIRUS. Austria intră în carantină generalizată, iar Italia va înăspri controalele la frontieră

CORONAVIRUS. Austria intră în carantină generalizată, iar Italia va înăspri controalele la frontieră

Austria instituie o carantină generalizată, de luni, 22 noiembrie 2021, care se aplică tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt vaccinate sau nevaccinate. În același timp, Italia analizează posibilitatea înăspririi controalelor la frontierele cu statele puternic afectate de noul val al pandemiei.

Carantina generalizată din Austria va dura cel puțin zece zile, dar nu mai mult de 20 de zile. După data de 12 decembrie, restricțiile ar putea fi ridicate pentru persoanele vaccinate, dar s-ar putea aplica în continuare celor nevaccinate.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărarea bunurilor de strictă necesitate şi pentru a face activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii vor putea decide dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Potrivit Camerei de Comerț Austriace (WKO), acest lucru nu ar trebui să implice inițial nicio restricție specială pentru șoferii de camion. În cazul acestora se aplică regula 3G: vaccinat, însănătoșit și testat PCR (72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (24 de ore de la data prelevării probelor).

„În special șoferii de camioane, dar nu numai, atunci când livrează mărfuri esențiale ar trebui să poată circula liber peste granițe dacă este necesar. Statele membre trebuie să mențină libera circulație a tuturor mărfurilor și, mai ales, a lanțurilor de aprovizionare cu produse esențiale, precum medicamente, dispozitive medicale, alimente de bază sau perisabile”, explică WKO.

Pe de altă parte, Italia a luat în discuție introducerea unor controale mai stricte la frontiere. Potrivit agenției de presă Ansa, acestea ar trebui să se aplice la granițele țărilor grav afectate de noul val al pandemiei, cum ar fi Austria. În plus, șoferii de camion trebuie deja să prezinte un așa-numit „Certificat verde” în cazul operațiunilor de încărcare și descărcare a mărfurilor. Aceasta este o dovadă care arată dacă persoana a fost vaccinată, a trecut prin boală sau prezintă un test Covid negativ (antigen sau PCR) efectuat în ultimele 48 de ore.

 

CITEȘTE ȘI:

Amenzile pentru comportamentul agresiv în trafic pot ajunge și la 2.900 de lei. Proiect

Grupul Schaeffler va deveni neutru din punct de vedere climatic până în 2040

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

permisele de conducere
Juridic

Parlamentul European sprijină actualizarea normelor UE privind permisele de conducere

Permise de conducere digitale, autoevaluarea capacității de a conduce și atenție sporită...

MAI
Juridic

MAI: Procesul de înmatriculare al vehiculelor se mută în mediul online, în acest an

Începând din acest an, înmatricularea vehiculelor va fi posibilă online, la câteva...

serviciilor vamale
Juridic

Anul revoluției serviciilor vamale. Impactul modificărilor legislative și informaționale

Obligativitatea aplicării noilor reglementări legislative, conform unui program bine stabilit și operaționalizarea...

permis conducere
Juridic

Cum s-ar putea schimba valabilitatea permisului de conducere în funcție de vârstă

Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea senatorilor, valabilitatea permisului de...