Control în transportul rutier de persoane: conducere sub influenţa alcoolului, lipsă ITP, viteză

Peste 9.300 de autovehicule au fost controlate de poliţişti, timp de 2 zile, pe parcursul unei acţiuni pentru verificarea respectării legislaţiei în transportul rutier de persoane.
transportul rutier

Neregulile constatate au vizat, în principal, nerespectarea timpilor de condus şi odihnă, încălcarea regulilor referitoare la transportul rutier de mărfuri şi persoane, depăşirea vitezei legale, conducerea sub influenţa alcoolului şi lipsa I.T.P.

În perioada 13-14 aprilie 2020, poliţiştii rutieri au verificat la nivel naţional modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane şi menţinerea siguranţei traficului rutier.

Pe parcursul acţiunii, au fost verificate 9.344 de autovehicule, iar pentru neregulile constate au fost aplicate 892 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost constatate 48 de infracţiuni, dintre care 13 la regimul circulaţiei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 19 au fost pentru nerespectarea timpilor de condus şi odihnă, 78 pentru încălcarea normelor referitoare la transportul rutier de mărfuri şi persoane, 171 pentru depăşirea vitezei legale, 15 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 32 pentru lipsa I.T.P., iar 577 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, au fost reţinute 90 de permise de conducere şi 95 de certificate de înmatriculare.

 

CITEŞTE ŞI:

Video: 50 de mașini lovite într-un accident în lanț pe autostradă

Lightyear One – mașina solară se încarcă cu 65 km pe zi!

Florin Vasilică, EY România: Cele mai multe companii se află în modul de supravieţuire

 

Adaugati comentariu