Contracte pentru documentația Loturilor 2 și 3 de pe drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate destinate loturilor 2 și 3 de pe drumul de mare viteză Baia Mare - Suceava.Baia Mare - Suceava.

Ofertantul declarat câștigător pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent Lotului 2 Bistrița – Vatra Dornei este compania Explan, valoarea contractului fiind de 15,79 milioane de lei fără TVA.

Studiul de Fezabilitate pentru Lotul 3 Vatra Dornei – Suceava va fi elaborat de Asocierea Best Consulting & Design – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, valoarea contractului fiind de 14,47 milioane de lei fără TVA.

Pentru fiecare dintre cele două loturi, durata contractului este de 18 luni.

Pentru Lotul 1 Baia Mare – Bistrița, în noiembrie 2020, câștigătoare a fost desemnată asocierea Search Corporation – Egis International SAS – Egis Romania – Formin, cu preţul de 15,2 milioane de lei fără TVA. In acest caz, contractul va fi semnat după soluționarea contestației depuse.

Parlamentul a adoptat, în noiembrie 2020, proiectul de lege care aprobă obiectivul de investiţii „Autostrada Nordului”, cu un traseu mai lung decât cel al Guvernului, și anume Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Termenul de execuţie este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii, iar prevederile se aplică de la începutul lunii ianuarie 2021.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Nordului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. Termenul de execuţie a obiectivului de investiţii Autostrada Nordului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, arată proiectul adoptat de Parlament.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Starea de alertă a fost prelungită din 14 martie; Restricția de noapte va începe la ora 22:00. Textul Hotărârii CNSU

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea programului IMM INVEST

Parlamentul a adoptat Legea Companiei Naționale de Investiţii Rutiere

 

Adaugati comentariu