9 state din UE vor termen clar pentru interzicerea mașinilor cu motorizări clasice

Nouă state membre au cerut Comisiei Europeană (CE) stabilarea unei date pentru interzicerea vânzărilor maşinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină în Uniunea Europeană, în vederea alinierii sectorului transporturilor la obiectivele climatice.maşinilor

Conduse de Danemarca şi Olanda, Austria, Belgia, Grecia, Irlanda, Lituania, Luxemburg şi Malta au trimis CE o scrisoare cerând politici ambiţioase la nivelul UE pentru a limita emisiile de gaze din sectorul transporturilor. Printre aceste politici se află stabilirea unei date pentru interzicerea vânzărilor de maşini şi camionete noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină.

Obiectivul preşedintelui Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, este crearea unei Europe neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2050.

„Trebuie să accelerăm tranziţia verde a transportului rutier, iar legislatorii trebui să trimită semnale clare producătorilor auto şi consumatorilor din UE”, a afirmat ministrul danez al Mediului, Dan Jorgensen.

Comisia Europeană va propune în iunie standarde mai dure privind emisiile de dioxid de carbon ale noilor maşini în Europa, pentru îndeplinirea obiectivelor climatice.

Actualele standarde privind emisiile de dioxid de carbon „trebuie întărite semnificativ” şi UE trebuie de asemenea să extindă staţiile de încărcare pentru vehiculele electrice. Legislaţia UE trebuie amendată pentru a permite statelor să ia măsuri la nivel naţional privind interzicerea vânzărilor maşinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină, susţin cele nouă ţări.

 

CITEȘTE ȘI:

Contracte pentru documentația Loturilor 2 și 3 de pe drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava

Starea de alertă a fost prelungită din 14 martie; Restricția de noapte va începe la ora 22:00. Textul Hotărârii CNSU

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea programului IMM INVEST

 

 

Adaugati comentariu