Advertisement
autostrăzi și drumuri expres
Home Infrastructură Contract semnat pentru Lotul 1 Dumbrava – Mizil, parte din Autostrada Ploiești-Buzău

Contract semnat pentru Lotul 1 Dumbrava – Mizil, parte din Autostrada Ploiești-Buzău

Contractul pentru construcția Lotului 1 Dumbrava – Mizil, parte din tronsonul de Autostradă Ploieși – Buzău, a fost semnat joi de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Asocierea româno-italiană Impresa Pizzarotti & C – Pizzarotti – Retter Project Management.

Contractul, cu o valoare de 1,468 miliarde de lei fără TVA, a fost atribuit, aceleiași asocieri care a fost declarată inițial câștigătoare, după soluționarea contestației la CNSC.

Proiectul pentru Lotul 1 Dumbrava – Mizil, în lungime de 21 de km, include construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m. Durata de execuție este de 20 de luni.

Acesta este cel de-al doilea contract încheiat în decurs de 2 săptămâni, după cel semnat în data de 7 iunie pentru Lotul 2 Mizil – Pietroasele, cu o lungime de 28,35 km. În acest caz, constructorul este Asocierea Coni (lider de asociere) – Trace Group Hold.
Valoarea contractului este de 1,249 miliarde lei fără TVA, durata de execuție fiind de 20 de luni. Proiectul mai prevede și realizarea a 20 poduri.

Pentru Lotul 3 Pietroasele – Municipiul Buzău, cu o lungime de 14 km, contestațiile sunt în procedură de soluționare la Curtea de Apel București. Asocierea desemnată câștigătoare de CNAIR este Drum Asfalt-Ilgaz-OPR-Obras-Trameco, formată din constructori români, spanioli și turci.

Întregul sector Ploiești – Buzău al Autostrăzii A7 Moldova are o lungime totală de 63,25 km și o valoare estimată de 4,3 miliarde lei, alocați prin PNRR. Construcția include 6 noduri rutiere; 160 de ha de perdele forestiere; 42 de poduri + pasaje, precum și 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

”Investițiile prin PNRR reprezintă o prioritate Ministerul Transporturilor! Un exemplu în acest sens este A7, Autostrada Moldova, pentru care au fost semnate contractele pentru construcția a 2 din cele 13 loturi. Deși, prin PNRR, trimestrul IV 2023 este termenul prevăzut pentru comunicarea rezultatelor procedurilor de achiziție publică, Ministerul Transporturilor și-a propus ca țintă îndeplinirea jaloanelor până la sfârșitul anului 2022”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 6,3% în primele patru luni

APIA: Înmatriculările de autoturisme au urcat cu 33,3% în primele cinci luni

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...