Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 6,3% în primele patru luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 6,3%, în primele patru luni faţă de perioada similară din anul anterior, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
comerţul cu autovehicule

Astfel, în perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 6,3%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,5%), comerţul cu autovehicule (+5,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,9%).

În perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,6%.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 12,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-13,7%), comerţul cu autovehicule (-13,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-12,8%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 12,5%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,5%.

De asemenea, datele INS mai arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie 2021, a înregistrat o scădere cu 3,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-6,6%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-3,9%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+19,2%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2022, a înregistrat o creştere cu 1,1% faţă de luna aprilie 2021.

 

 

CITEȘTE ȘI:

APIA: Înmatriculările de autoturisme au urcat cu 33,3% în primele cinci luni

Pasajul Unirii din București se închide, timp de 2 luni, pentru lucrări de consolidare

 

 

Adaugati comentariu