Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor afectate de criză. Printre destinatari, sectorul transport și depozitare

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 16 iunie 2022, Ordonanța privind acordarea de granturi pentru investiții în vederea refacerii capacității de reziliență a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în valoare de 400 de milioane de euro.
granturi de investiții

României, prin pachetul de măsuri economico-sociale, s-a angajat la acordarea granturilor pentru investiții în valoare de 400 de milioane de euro și, astăzi, acest angajament al Guvernului României a fost dus la bun sfârșit.

Astfel s-a aprobat Ordonanța pentru acordarea de granturi pentru investiții în vederea refacerii capacității de reziliență a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, schema de finanțare cuprinde două măsuri:

Măsura 1, cu o alocare de 60 de milioane de euro, cu granturi cuprinse între 50.000 de euro și 200.000 de euro, destinată capacităților de prestări servicii și refacerii capacității de prestări servicii pentru domenii precum: învățământ, sănătate și asistență socială și servicii prestate către populație. Numărul de beneficiari estimat este de aproximativ 1.200 de IMM-uri;

Măsura 2, cu o alocare de 360 de milioane de euro, cu granturi cuprinse între 50.000 de euro și 500.000 de euro, destinată investițiilor în echipamente, utilaje sau dotări specifice pentru refacerea capacității de reziliență a IMM-urilor afectate de criză. Sunt vizate un număr de 4.000 de companii, iar domeniile pentru care se vor aloca aceste granturi sunt cele care privesc activitatea de producție, construcții, transport și depozitare, hoteluri și restaurante, pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare.

Potrivit minsitrului Boloș, calendarul pentru acordarea granturilor este următorul:

  • 22 iunie 2022 – publicarea Ghidului de finanțare pentru consultare
  • 22 iunie – 4 iulie 2022 – perioada de consultare publică
  • 16 august 2022 – lansarea apelului de finanțare
  • 1 septembrie – 31 octombrie 2022 – semnarea contractelor de finanțare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Contract semnat pentru Lotul 1 Dumbrava – Mizil, parte din Autostrada Ploiești-Buzău

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 6,3% în primele patru luni

 

 

Adaugati comentariu