Advertisement

Home Administrare flote Anvelope Continental te pregăteşte de iarnă: ContiWinterContact TS 850

Continental te pregăteşte de iarnă: ContiWinterContact TS 850

 

Cum anotimpul rece îşi face simţită prezenţa deja, anvelopele devin una dintre marile probleme ale unui manager de flotă auto. În acest sens Continental, unul dintre cei mai importanţi producători de anvelope de iarnă, vine cu un produs care a primit multiple aprecieri în ultimul timp.

ADAC, prestigioasa autoritate automobilistică din Germania, a lăudat comportamentul foarte bun în exploatare al anvelopei ContiWinterContact TS 850. Asociaţiile automobilistice ADAC (Germania), ÖAMTC (Austria) şi TCS (Elveţia) au publicat rezultatele testelor comune pentru anvelope de iarnă pentru dimensiunile extrem de populare 185/60R15 T şi 225/45R17 H. Un număr de 32 de modele de anvelope a fost testat în 18 probe pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, carosabil ud sau uscat.

ContiWinterContact TS850 (Internet/Print Version - tif),Anvelopa ContiWinterContact TS 850, care este disponibilă pe dimensiuni între 14″ şi 17″ şi este potrivită pentru majoritatea autoturismelor de clasă compactă şi medie, a obţinut primul loc la ambele dimensiuni testate.

Pentru dimensiunea mai mică, specialiştii de la ADAC au evidenţiat performanţele excelente pe carosabil ud, zăpadă sau gheaţă precum şi echilibrul excepţional între caracteristicile acesteia. Au observat de asemenea performanţele anvelopei ContiWinterContact TS 850 în ceea ce priveşte economia de combustibil şi uzura mică.
Pentru dimensiunea mai mare, ADAC-ul a lăudat echilibrul caracteristicilor anvelopei, oferindu-i note maxime la performanţele pe zăpadă si apreciind performanţele pe carosabil ud şi uscat. A fost evidenţiat, de asemenea, şi randamentul kilometric mare.

Anvelopa ContiWinterContact TS 850 este expertul pe timp de iarnă al celui mai mare producător de anvelope de iarnă, potrivită pentru autoturisme de clasă compactă şi medie. Este disponibilă în 50 de dimensiuni pentru jante cu diametre între 14“ şi 17“ şi poate fi montată pe numeroase modele de autoturisme europene, americane sau asiatice. În numeroasele teste din 2012 această anvelopă a câştigat testul sau a obţinut calificativul de “foarte recomandată”.

În cadrul altui test de anvelope de iarnă realizat de către o prestigioasă revistă de specialitate din Germania, anvelopa ContiWinterContact TS 850 a obţinut primul loc. Obţinând 277 de puncte dintr-un posibil de 300, ContiWinterContact TS 850 a obţinut cel mai bun calificativ („foarte recomandat“). În acest test (ediţia 20/2013), anvelopa a depăşit şapte alte modele de anvelope de iarnă având dimensiunea 225/50 R 17.
Experţii au testat un număr de 15 caracteristici diferite ale anvelopelor pe carosabil ud, uscat sau acoperit cu zăpadă. Rezistenţa la rulare şi zgomotul emis au fost de asemenea luate în considerare. La frânarea pe drumuri acoperite cu zăpadă sau ude, dar şi la tracţiunea pe zăpadă, anvelopa ContiWinterContact TS 850 a fost printre cele mai bune.

conti_3A obţinut de asemenea califivative excelente la manevrabilitatea şi stabilitatea pe carosabil ud şi la protecţia împotriva acvaplanării. ContiWinterContact TS 850 a obţinut 99 dintr-un posibil de 100 de puncte pentru carosabil ud şi 95 dintr-un posibil de 100 pentru performanţele pe zăpadă, aceasta acumulând cel mai bun scor general cu un avans substanţial faţă de următorii rivali. Sau, aşa cum spune revista: „Când e vorba de performanţe pe carosabil ud, Continental chiar ţine la rece competitorii.“

Autoturismul pe care s-a efectuat testul a fost un BMW 330d. Dimensiunea anvelopei 225/50 R 17 este potrivită pentru multe alte autoturisme de clasă medie. Din acest sezon, versiuni de 14“ şi de 17“ ale anvelopei ContiWinterContact TS 850 vor fi disponibile pe lângă numeroasele dimensiuni pe 15“ sau 16“.

Anul trecut această anvelopă a obţinut, de asemenea, primul loc în mai multe teste efectuate de organizaţii independente sau reviste internaţionale, primind chiar şi recomandări de achiziţionare.

Alte anvelope produse de către Continental care au primit la fel calificativul „bine“ sunt anvelopa Uniroyal MS plus 77 având dimensiunea 225/45R 17 H şi anvelopa Semperit Speed-Grip 2 cu dimensiunea 185/60 R15 T.

Prevederi legale despre echiparea cu anvelope de iarnă (selecţie)

Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011, aprobată prin Legea nr. 161/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 503 din 14 iulie 2011, a intrat în vigoare începând cu 1 noiembrie 2011. Potrivit prevederilor acesteia toţi şoferii sunt obligaţi să aibă automobilele echipate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Potrivit aceleiaşi ordonanţe, vehiculele de transport de marfă de peste 3,5 tone şi cele de transport de persoane cu peste nouă locuri trebuie să aibă montate pe roţile de tracţiune, pe lângă anvelope de iarnă, şi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
În plus, actul normativ prevede ca cei care transportă mărfuri sau persoane şi produc un accident cauzat de dotarea necorespunzătoare cu anvelope a maşinii, vor achita şi costurile de reparare a drumului şi de inlocuire a elementelor de siguranţă a circulaţiei distruse în urma evenimentului rutier.

 

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, noiembrie 2013)

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Fabrica Nokian Tyres Romania a produs prima anvelopă

Noua fabrică de anvelope pentru autoturisme a Nokian Tyres construită la Oradea,...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...

Anvelope

Cum să profiți la maximum de anvelopele all season?

Anvelope all season sunt proiectate pentru a face față unei game variate...

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...