Advertisement

Continental
Home Piaţa auto Industrie auto Continental și Synopsys furnizează funcții digitale pentru accelerarea dezvoltării software a vehiculelor

Continental și Synopsys furnizează funcții digitale pentru accelerarea dezvoltării software a vehiculelor

Continental a anunțat o colaborare cu Synopsys, având ca obiectiv accelerarea extinderii și validării funcțiilor și aplicațiilor pentru vehiculele definite prin software (SDV). În cadrul acestei noi colaborări, soluțiile de top de prototipare virtuală ale Synopsys pentru unitățile de control electronic virtuale (vECU) vor fi integrate în mediul de dezvoltare bazat pe cloud de la Continental: Automotive Edge (CAEdge). Rezultatul acestei colaborări constă în funcții de „gemeni digitali” destinate dezvoltării software, care vor ajuta producătorii de automobile să accelereze procesul de creștere a acestuia și să aducă produsele mai rapid pe piață.

„Vehiculul definit prin software necesită abordarea simultană a componentelor hardware, software, a aplicațiilor și a validării, menținând în același timp cea mai înaltă calitate și siguranță”, declară Gilles Mabire, CTO Continental Automotive. „Datorită unităților de control virtuale și a funcțiilor oferite de Synopsys, putem dezvolta și testa soluții sofisticate din timp, astfel încât acestea să fie implementate mai rapid în vehicule”, adaugă acesta.

Specialiști din Timișoara lucrează în echipe internaționale în cadrul proiectului CAEdge. Inginerii români acoperă funcționalități din zona de hardware, software și testare de sistem. Activitățile din România vizează derularea de proiecte ce utilizează CAEdge în cadrul Continental la nivel global.

Utilizarea mediilor virtuale pentru dezvoltarea de soluții reale

Vehiculul modern, definit prin software, promite șoferilor o experiență de top, cu funcții software din ce în ce mai avansate. Pentru a satisface această cerere, producătorii și furnizorii auto se bazează pe instrumente complexe, cu ajutorul cărora se poate simula performanța funcțiilor digitale și se poate verifica compatibilitatea acestora cu modelele de vehicule existente, precum și cu cele noi. CAEdge furnizează producătorilor auto și partenerilor un mediu de dezvoltare bazat pe cloud pentru arhitecturile de vehicule definite de software, în cadrul căruia soluțiile pot fi dezvoltate mult mai rapid decât în trecut. Platforma modulară hardware și software conectează vehiculul la cloud și funcționează ca o bancă de lucru virtuală pentru dezvoltarea, implementarea și menținerea funcțiilor de sistem. În acest cadru, reprezentările digitale ale componentelor fizice reale (vECU-uri sau gemeni digitali pentru vehicule etc.) facilitează dezvoltarea și validarea soluțiilor software înainte ca hardware-ul să fie disponibil pe scară largă..

„Prin vehiculul definit prin software, accentul în dezvoltare și inovație în industria auto se îndreaptă către software, care oferă cu adevărat valoare adăugată clienților”, explică Gilles Mabire. „Prin combinarea cadrului nostru de lucru, CAEdge, cu tehnologiile virtuale ale unităților electronice de control de la Synopsys, răspundem direct solicitării producătorilor auto de a accelera dezvoltarea software-ului și de a automatiza validarea acestuia într-un mediu modern bazat pe cloud”, completează CTO-ul Continental Automotive.

Gamă largă de abstractizare pentru vECU-uri și „gemeni digitali”

Instrumentele pentru prototiparea virtuală oferite de Synopsys facilitează implementarea unităților virtuale electronice de control individuale și a „gemenilor digitali” pentru mașini, combinând diferite vECU-uri cu simulări de dinamică din domeniul automotive, senzori și mediu. Acestea susțin întregul spectru de concepte pentru vECU-uri (de la nivel 1 până la nivel 4, precum și simularea vehiculului cu un grad mixt de abstractizare, având cea mai mare bibliotecă de modele dezvoltată într-un ecosistem de semiconductori și software pentru domeniul auto. Cu CAEdge, dezvoltatorii beneficiază de întregul potențial al acestor tehnologii combinate în cadrul canalului de dezvoltare pentru mașini definite de software și pot automatiza atât validarea acestuia, cât și implementarea pe întregul ciclu de viață al vehiculului.

„Combinația dintre CAEdge și instrumentele pentru prototiparea virtuală oferite de Synopsys reprezintă un pas important către implementarea mai rapidă a vehiculului definit prin software”, afirmă Tom De Schutter, VP Engineering, Systems Design Group, Synopsys. „Prin alăturarea istoricului de succes al Continental în domeniile proiectării, software-ului și producției de sisteme auto complexe la scară largă, cu tehnologiile vECU dovedite ale Synopsys, vom extinde dezvoltarea vehiculelor și vom face tranziția de la real la virtual”, continuă acesta.

Continental la CES 2024

Atât CAEdge, cât și integrarea tehnologiei vECU de la Synopsys vor fi prezentate de Continental la CES 2024. Continental va arăta cele mai recente tehnologii între 9 și 12 ianuarie, la un stand privat în Central Plaza, în fața Las Vegas Convention Center. Compania tehnologică dispune de numeroase soluții care pun în prim-plan inovațiile în materie de mobilitate în trafic și cloud.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Biroul vamal de frontieră Siret a fost modernizat cu peste 10 milioane euro

Germania pune capăt subvențiilor pentru mașini electrice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...