Advertisement

Siret
Home Infrastructură Biroul vamal de frontieră Siret a fost modernizat cu peste 10 milioane euro

Biroul vamal de frontieră Siret a fost modernizat cu peste 10 milioane euro

Biroul vamal de frontieră Siret (jud. Suceava), cel mai mare punct de comunicație cu Ucraina, a beneficiat de fonduri de peste 10 milioane euro pentru reabilitare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, co-finanțat de Uniunea Europeană.

„Acest proiect se încadrează în obiectivele strategice din Master Planul General de Transport al României și contribuie la atingerea obiectivelor prevăzute în strategia Europa 2020 de creștere durabilă. Și, cel mai important aspect este că, prin intervențiile realizate la acest birou vamal, se prevede o scădere a timpilor de așteptare cu cel puțin 25%”, a subliniat președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă.

Conform Master Planului General de Transport al României, punctul de trecere a frontierei Siret se regăsește în cele mai importante 10 puncte de trecere a frontierei din România, fiind un punct cheie strategic al graniței României și pe cale de consecință al Uniunii Europene.

Obiectivul principal al proiectului vizează reducerea timpului de staționare în punctul vamal, în special pentru traficul de mărfuri, și fluidizarea traficului pe acest sector.

Investițiile au vizat construirea unui nou terminal pentru automarfare, achiziționarea de cabine noi de control pentru personalul vamal, stabilirea unor noi fluxuri de circulație pentru zona de trafic marfă și dimensionarea corespunzatoare a structurilor rutiere, amenajarea unui nou spaţiu destinat depozitării autovehiculelor confiscate sau reţinute, precum și reabilitatea a clădirilor administrative din interiorul biroului vamal și a copertinelor de pe arterele de lucru.

Pentru a aduce Biroul Vamal de Frontieră Siret la standarde europene, au fost prevăzute măsuri din cadrul conceptului AEO FAST LINE, acest concept presupunând în principal existenţa unor posibilităţi prin care să se poată organiza fluxuri separate de vămuire pentru a fi permis accesul prioritar în zona de control vamal a deţinătorilor de autorizaţii de tip AEOS sai AEOF.

Tot în cadrul acestui proiect a fost construită platforma pe care se va amplasa echipamentul de scanare autovehicule și containere care urmează să fie achiziționat în cadrul unui proiect implementat de Autoritatea Vamală Română și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Biroul vamal va avea asigurat din punct de vedere funcțional, acces la principalele rețele de utilități publice, administrate de Primăria Siret și Consiliul Județean Suceava.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Brașov - Bacău
Infrastructură

Contract semnat pentru finalizarea Studiului de Fezabilitatea al Autostrăzii Brașov – Bacău A13

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, vineri, cu...

Vâlcea
Infrastructură

Un pas înainte pentru modernizarea șoselei dintre Rm. Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești

Executivul urmează să aprobe în ședința de vineri, prin Hotărâre de Guvern,...

Autostrada de Centură București
Infrastructură

Autostrada de Centură București. Sectorul dintre DN 4 și Autostrada A2 va fi deschis în iulie

Traficul rutier pe încă un sector din Autostrada de Centură București, între...

Podul peste Canal
Infrastructură

Cinci oferte pentru reparații capitale la Podul peste Canal de la Călărași, amplasat pe DN 3B

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit 5 oferte pentru...