Advertisement
continental
Home Piaţa auto Industrie auto Continental și DeepDrive revoluționează tranziția la vehiculele cu motoare electrice

Continental și DeepDrive revoluționează tranziția la vehiculele cu motoare electrice

Continental a încheiat cu DeepDrive un parteneriat strategic pentru dezvoltarea de tehnologii de bază pentru vehiculele electrice. În primă fază, cele două companii vor dezvolta împreună o unitate combinată care să cuprindă componente de propulsie și de frânare pentru montarea directă pe roata vehiculului.

DeepDrive, compania de tehnologie cu sediul în München, este specializată în dezvoltarea de motoare electrice eficiente, cu mulți ani de experiență în producția de automobile la scară largă.

Continental, la rândul său, contribuie cu cunoștințele tehnologice din domeniul sistemelor de frânare și cu expertiza sa în industrializarea tehnologiilor inovatoare.

„DeepDrive, este partenerul ideal pentru a avansa împreună și în mod sustenabil pe piața mobilității electrice”, a declarat Matthias Matic, șeful sectorului de activitate Safety and Motion din cadrul Continental. „Motoarele electrice dezvoltate de DeepDrive extind autonomia vehiculelor electrice. Ele sunt mai ușoare, mai economice și mai eficiente din punct de vedere al resurselor. Combinând toate acestea cu tehnologia eficientă și performantă de frânare producem o unitate nouă și compactă și contribuim decisiv la succesul mobilității electrice. Ceea ce e menit să se dezvolte împreună, se dezvoltă împreună”, a mai spus acesta.

„Suntem convinși că dezvoltarea motorului nostru cu dublu rotor va revoluționa electrificarea autovehiculelor. Parteneriatul strategic cu Continental face posibilă combinarea sistemului nostru de propulsie cu tehnologia de frânare necesară pentru a crea o componentă electrică inovatoare, esențială pentru mobilitatea de mâine. Cererea tot mai mare pentru o astfel de tehnologie demonstrează că aceasta este calea cea bună de urmat”, precizează Felix Poernbacher, co fondator și director general al DeepDrive.

Ambele companii văd un potențial imens în colaborarea lor, deoarece electrificarea vehiculelor face posibilă, în viitor, plasarea tuturor funcțiilor șasiului, inclusiv a tracțiunii, direct pe roată. Pentru a pune în aplicare cât mai bine diferitele cerințe ale vehiculelor electrice, cum ar fi maximizarea autonomiei, minimizând în același timp spațiul de instalare și modularitatea simultană, este necesară o optimizare amplă la nivelul vehiculului.

Coordonarea optimă a sistemului de frânare și a sistemului de tracțiune are o contribuție decisivă în acest sens. Integrarea ambelor elemente întro singură unitate permite un nivel deosebit de ridicat de eficiență în tracțiune și la frânare. În plus, componentele integrate reduc complexitatea prin modularizare și facilitează procesul de fabricație.

Pornind de la ultimele cerințe ale pieței automotive de vehicule electrice, specialiștii din Continental Iași lucrează în echipe internaționale în acest proiect prin care asigură integrarea motorului de la DeepDrive într-un ansamblu complex din componenta vehiculului electric ce înglobează multiple funcționalități și subsisteme: propulsie, frânare ș.a. Specialiști în ingineria sistemelor, mecanică, electronică și software din Iași sunt implicați în proiect.

Unitatea inovatoare de transmisie și frânare este mai eficientă, mai compactă și mai economică

DeepDrive a dezvoltat și brevetat ceea ce se numește un motor cu rotor dublu, cu flux radial, care poate fi instalat ca unitate de transmisie centrală sau ca unitate de transmisie a butucului roții la vehiculele de serie.

Parteneriatul se concentrează pe dezvoltarea unui sistem de transmisie eficientă și compactă a butucului roții, optimizat în vederea unei producții rentabile. Iar Continental contribuie nu numai cu componente de frână pentru unitatea comună de transmisie-frână. Cu expertiza sa în industrializarea produselor până la producția în serie, compania se asigură că inovația în domeniul motoarelor de la München va fi pregătită pentru punerea în curând pe șosea, cu o tehnologie de frână de ultimă generație. În prima etapă, o frână hidraulică este integrată în unitatea de transmisie-frână.

Într-o a doua etapă, se planifică, de asemenea, integrarea pe termen lung a sistemelor de frânare uscată fără componente hidraulice în sistemul inovator de acționare a butucului roților de la DeepDrive. Combinația dintre transmisie și frână într-o singură unitate este, de asemenea, primul pas către un așa-numit modul de colț cu componente integrate ale șasiului, cum ar fi sistemele de suspensie pneumatică de la Continental, într-o unitate compactă direct pe roată.

Colaborarea dintre cele două companii a fost inițiată de unitatea Corporate Venture a Continental (co-pace). Unitatea Corporate Venture a participat, de asemenea, în calitate de investitor financiar pentru compania DeepDrive cu sediul în Munchen, în cadrul unei finanțări de serie A, care a fost finalizată la începutul anului.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Facilități fiscale și subvenții în Europa pentru utilitarele ușoare electrice

Renault va lansa opt noi modele, inclusiv un SUV de mici dimensiuni derivat din Dacia Sandero

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen ia în discuție reducerea forței de muncă pentru a-și recăpăta competitivitatea

Sub presiunea mai multor factori economici, în special concurența mărcilor chineze pe...

hella
Industrie auto

Compania Hella își extinde biroul din ElectroPutere Parc Craiova

Furnizorul german de componente auto, Hella, parte din grupul global Forvia, își...

continental
Industrie auto

Daniel Groza a preluat conducerea Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...