Constanța primește finanțare de la AFM pentru 18 stații de reîncărcare

Municipiul Constanța va avea 18 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în cadrul unui proiect finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în valoare de 4,4 milioane de leiBelgia

Potrivit primarului Vergil Chiţac, contractul de finanţare cu AFM va fi semnat la începutul lunii noiembrie.

„În următoarele 12 luni, Constanța va dispune de 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Este un proiect de infrastructură care ne ajută să combatem poluarea şi să transformăm Constanţa într-un oraş mai prietenos cu mediul. Această măsură vine în completarea achiziţionării a unei flote de 41 de autobuze electrice şi a 125 de staţii de autobuz moderne care vor transforma Constanţa într-un oraş civilizat, cu aer mai curat. Am fost anunţaţi că la începutul lunii noiembrie vom semna contractul de finanţare, care va fi asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei cu TVA, dintre care aproape 1 milion de lei vor reprezenta contribuţia Primăriei”, a explicat Vergil Chițac.

Acesta a precizat că staţiile vor avea câte două puncte de reîncărcare, unul de curent continuu cu o putere de 50 kW şi unul de curent alternativ cu o putere de 22 kW.

Cele 18 stații de reîncărcare vor fi amplasate în zonele cele mai circulate din Constanţa, dar şi din Mamaia.

Constanța

 

CITEȘTE ȘI:

Mașinile electrice hibride (HEV), cea mai populară opțiune de propulsie alternativă în UE

Un pas înainte pe Drumul Expres București -Târgoviște

 

Adaugati comentariu