Consiliul Județean Arad vrea să transforme ruta Julița – Dezna într-o nouă Transalpina

Consiliul Judeţean Arad finanţează cu peste 4 milioane de euro modernizarea drumului care leagă localitățile Dieci şi Dezna, în lungime de 11,3 kilometri, un proiect care completează lucrările de reabilitare ale altui drum județean, Julița - Mădrigești, de 29 km.
Sânmartin

Potrivit Consiliului Judeţean Arad, pe tronsonul Dieci – Dezna nu s-a mai intervenit substanțial de peste 40 de ani, iar finanțarea este asigurată din fondurile proprii ale instituției.

„Păstrând, desigur, proporțiile, de la Julița la Dezna vom avea un drum asemănător cu Transalpina, doar de interes județean, într-o zonă poate chiar mai pitorească. La prima vedere, un astfel de proiect poate genera niște întrebări cu privire la oportunitate, întrucât drumul traversează comunități mici și dispersate, însă tocmai caracterul pauper al acestor comunități pledează pentru nevoia unei legături rutiere care să le pună în valoare ecosistemul și să faciliteze mobilitatea oamenilor din zonă înspre bazinele industriale ale județului. Această mobilitate nu doar că îi va ajuta pe arădenii din comunitățile periferice să acceadă mai ușor la un loc de muncă, ci va fi o contribuție suplimentară la combaterea depopulării micilor comunități de pe traseu”, a precizat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Dezna

Totodată, drumul Dieci – Dezna va conecta și stațiunea Moneasa de DN 7 Arad – Deva, printr-o scurtătură care pune în valoare zona montană a județului Arad.

 

CITEȘTE ȘI:

Suspendarea permisului auto pentru neplata amenzilor rutiere în 60 de zile. Proiect de lege

Contract semnat pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria

 

 

Adaugati comentariu