Suspendarea permisului auto pentru neplata amenzilor rutiere în 60 de zile. Proiect de lege

Un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier (OUG 195/2002), depus pentru dezbatere la Senat, prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere pentru neplata amenzilor rutiere în termen de 60 de zile de la sancționarea contravenientului.neplata amenzilor rutiere

”Dincolo de numeroasele accidente rutiere care se petrec în România, o altă problema cu care ne confruntam este aceea ca avem un nivel scazut de achitare a amenzilor rutiere. Principala problema este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, ca venit la bugetui local. Încasarea acestora este posibila doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local. (…) Mai mult, plata amenzilor reprezintă și o forma de disciplinare a șoferului auto, absolut necesară pentru o țară precum România, care înregistrează cel mai mare numar de morți în accidente rutiere raportat la populatie in UE”, precizează inițiatorul proiectului de lege, deputatul Florin Roman.

Prin urmare, inițiativa legislativă își propune să modifice articolul 103 din Codului Rutier, astfel încât sa fie suspendat dreptul unui șofer de a conduce, până în momentui achitării amenzii, dacă aceasta nu a fost plătită în termenul de 60 de zile de la sancționarea contravenientului.

Pentru a intra în vigoare, inițiativa legislativă privind suspendarea dreptului de a conduce pentru neplata amenzilor rutiere trebuie să fie votată ambele camere ale Parlamentului și aproi să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

 

CITEȘTE ȘI:

Contract semnat pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat Drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria

Premieră electrică în România: noul Volkswagen ID. BUZZ poate fi văzut în noul concept store Moon City

 

 

Adaugati comentariu