Cramele Recaș și-au reînnoit flota cu 19 mașini electrice și hibride

Cramele Recaş este prima companie producătoare de vinuri din România care îşi înnoieşte flota auto cu autovehicule ”verzi”, achiziționând 11 maşini electrice şi 8 hibride. Astfel, 68% din parcul auto dedicat reprezentanţilor de vânzări beneficiază de mobilitate electrică şi hibridă.Autonom

Conform companiei, maşinile electrice 100% sunt modele Renault Zoe şi Nissan Leaf, iar cele hibride, Mazda 3 Sedan Mild Hybrid.

„Tranziţia către mobilitatea electrică este un subiect extrem de important pentru Cramele Recaş. Deşi în România se avansează într-un ritm mai lent spre adoptarea maşinilor electrice, credem că stă în puterea noastră, a companiilor, de a investi în resursele care ne asigură continuitatea dezvoltării sustenabile pe termen lung. Pentru noi, această iniţiativă este una dintre piesele de puzzle care contribuie la un plan întreg spre a fi o „companie verde”. De ani buni suntem atenţi la tot ce înseamnă sustenabilitate în industria în care activăm şi am pus în mişcare rotiţele unui mecanism care să ne facă pe noi, angajaţii, dar şi consumatorii mulţumiţi de reducerea amprentei de carbon asupra solului”, a precizat Philip Cox, acţionar şi director de Export în cadrul Cramelor Recaş.

Potrivit acestuia, la nivel european, emisiile asociate cu transporturile au crescut în ultimii 3 ani şi este necesară o diminuare anuală de 10% pentru a se atinge ţinta europeană de reducere cu 55% a emisiilor, faţă de nivelurile din 1990. Prin achiziţia celor 11 maşini electrice, Cramele Recaş face un pas important în drumul către neutralizarea amprentei de carbon generată prin operaţiunile companiei, demonstrându-şi angajamentul pentru adoptarea operaţiunilor şi soluţiilor sustenabile. Mai mult decât atât, achiziţia celor 8 maşini bazate pe tehnologia mild-hybrid se concretizează într-o reducţie a emisiilor de carbon cu aproximativ 46 g/km în comparaţie cu o maşină clasică cu ardere internă.

În acest context, producătorul de vinuri îşi anunţă contribuţia către un mediu mai verde, dar şi angajamentul faţă de proiecte sustenabile, de la achiziţionarea de maşini electrice şi reducerea emisiilor de carbon, la utilizarea raţională a energiei printr-un proiect major finalizat în acest an: construcţia unei centrale fotovoltaice care va asigura 20% din energia necesară complexului de vinificaţie.

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean Arad vrea să transforme ruta Julița – Dezna într-o nouă Transalpina

Suspendarea permisului auto pentru neplata amenzilor rutiere în 60 de zile. Proiect

 

 

Adaugati comentariu