Comuna Ciorogârla din jud. Ilfov reintră în carantină

Comuna Ciorogârla reintră în carantină de marţi, ora 5,30, pentru o perioadă de şapte zile, potrivit Prefecturii Ilfov. Cu două zile în urmă, au mai fost carantinate și 4 comune din apropierea Timișoarei.
amenzile rutiere

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinul de carantinare zonală, timp de şapte zile, pentru comuna Ciorogârla.

„Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidenţă era de 7,99 la 1.000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4,45 la 1.000/locuitori. Astăzi, 11 ianuarie 2021, se constată o tendinţă de creştere accentuată a ratei de incidenţă cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000 locuitori”, a adăugat Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov.

Cu două zile în urmă, și patru comune limitrofe Timişoarei – Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă – au reintrat în carantină pe o perioadă de 14 zile, urmare a creşterii continue a ratei de infectare cu SARS-CoV-2, după sărbători.

Cele patru comune au mai fost în carantină în toamna anului trecut, împreună cu alte zeci de localităţi.

Dumbrăviţa avea indicele de infectare SARS-CoV-2 de 6,70 la mia de locuitori, Ghiroda – 6,40, Giroc – 7,82, iar Moşniţa Nouă – 6,65.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR: Nu există restricții de trafic sau sectoare de drumuri închise. Când va mai ninge

CES 2021: Bosch acordă încredere IA și conectivității – pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător

Ce vor să facă românii cu banii în 2021. Studiu Wisemetry Research

 

 

Adaugati comentariu