CES 2021: Bosch acordă încredere IA și conectivității – pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător

Pentru a îmbunătăți starea de sănătate a populației și pentru a proteja planeta, Bosch se bazează pe AIoT, profitând de posibilitățile oferite de date, inteligență artificială și internetul obiectelor pentru a oferi soluții tehnice.

„Îmbinăm IA și conectivitatea pentru a forma AIoT, care ne ajută să îmbunătățim eficiența energetică și să combatem coronavirusul”, declară Michael Bolle, membru în consiliului de administrație Bosch. „AIoT oferă un potențial enorm. Deja valorificăm acest potențial și intenționăm să ne extindem eforturile pe viitor”.

Prin sloganul „Sustenabil #LikeABosch,” compania va prezenta soluții inteligente și sustenabile pentru sănătate, viață și mobilitate la târgul virtual de tehnologie CES 2021.

Printre inovațiile cu care debutează Bosch în cadrul târgului de tehnologie se numără și primul senzor IA cu învățare automată pentru dispozitive purtabile și dispozitive audibile pentru antrenamentele de fitness. Deoarece IA rulează automat pentru acest senzor (edge AI), conexiunea la internet nu mai este necesară în cadrul sesiunii de exerciții fizice – acest fapt îmbunătățind eficiența energetică și confidențialitatea datelor.

Bosch

Compania prezintă, de asemenea, un senzor care măsoară factori precum calitatea aerului și umiditatea relativă. Acest lucru oferă informații despre concentrația de aerosoli în aer – date care au devenit deosebit de importante în lupta împotriva coronavirusului.

Camerele de securitate Bosch pot ajuta, de asemenea, la combaterea virusului. IA le permite să execute o gamă largă de aplicații specifice clienților. De exemplu, o nouă soluție de cameră cu analiză video inteligentă integrată măsoară temperatura corpului fără contact, într-un mod anonim și cu precizie ridicată – cu o abatere maximă de jumătate de grad. În plus, prin utilizarea software-ului pentru platforma deschisă a startup-ului Bosch Security and Safety Things, camerele video permit detectarea numărului de persoane dintr-un magazin și verificarea acestuia pentru conformitatea cu restricțiile actuale privind coronavirusul.

bosch

Această platformă a fost distinsă cu Premiul pentru Inovație CES® 2021, devenind una dintre cele patru soluții Bosch selectate anul acesta.

O altă premieră este un dispozitiv portabil de monitorizare a hemoglobinei, care poate detecta anemia prin scanarea unui deget. Dispozitivul este foarte potrivit pentru regiunile care nu au acces suficient la îngrijiri medicale. Echipat cu IA, dispozitivul portabil de monitorizare a hemoglobinei oferă un rezultat în decurs de 30 de secunde, fără a fi necesare teste de laborator sau probe de sânge.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Ce vor să facă românii cu banii în 2021. Studiu Wisemetry Research

PwC: Economia mondială își va reveni până în 2022. România urmează tendinţa globală

Scădere de 8,8% pentru exporturile de mijloace de transport în primele 11 luni din 2020

 

 

Adaugati comentariu