Advertisement

Home Piaţa auto Industrie auto CES 2021: Bosch acordă încredere IA și conectivității – pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător

CES 2021: Bosch acordă încredere IA și conectivității – pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător

Pentru a îmbunătăți starea de sănătate a populației și pentru a proteja planeta, Bosch se bazează pe AIoT, profitând de posibilitățile oferite de date, inteligență artificială și internetul obiectelor pentru a oferi soluții tehnice.

„Îmbinăm IA și conectivitatea pentru a forma AIoT, care ne ajută să îmbunătățim eficiența energetică și să combatem coronavirusul”, declară Michael Bolle, membru în consiliului de administrație Bosch. „AIoT oferă un potențial enorm. Deja valorificăm acest potențial și intenționăm să ne extindem eforturile pe viitor”.

Prin sloganul „Sustenabil #LikeABosch,” compania va prezenta soluții inteligente și sustenabile pentru sănătate, viață și mobilitate la târgul virtual de tehnologie CES 2021.

Printre inovațiile cu care debutează Bosch în cadrul târgului de tehnologie se numără și primul senzor IA cu învățare automată pentru dispozitive purtabile și dispozitive audibile pentru antrenamentele de fitness. Deoarece IA rulează automat pentru acest senzor (edge AI), conexiunea la internet nu mai este necesară în cadrul sesiunii de exerciții fizice – acest fapt îmbunătățind eficiența energetică și confidențialitatea datelor.

Bosch

Compania prezintă, de asemenea, un senzor care măsoară factori precum calitatea aerului și umiditatea relativă. Acest lucru oferă informații despre concentrația de aerosoli în aer – date care au devenit deosebit de importante în lupta împotriva coronavirusului.

Camerele de securitate Bosch pot ajuta, de asemenea, la combaterea virusului. IA le permite să execute o gamă largă de aplicații specifice clienților. De exemplu, o nouă soluție de cameră cu analiză video inteligentă integrată măsoară temperatura corpului fără contact, într-un mod anonim și cu precizie ridicată – cu o abatere maximă de jumătate de grad. În plus, prin utilizarea software-ului pentru platforma deschisă a startup-ului Bosch Security and Safety Things, camerele video permit detectarea numărului de persoane dintr-un magazin și verificarea acestuia pentru conformitatea cu restricțiile actuale privind coronavirusul.

bosch

Această platformă a fost distinsă cu Premiul pentru Inovație CES® 2021, devenind una dintre cele patru soluții Bosch selectate anul acesta.

O altă premieră este un dispozitiv portabil de monitorizare a hemoglobinei, care poate detecta anemia prin scanarea unui deget. Dispozitivul este foarte potrivit pentru regiunile care nu au acces suficient la îngrijiri medicale. Echipat cu IA, dispozitivul portabil de monitorizare a hemoglobinei oferă un rezultat în decurs de 30 de secunde, fără a fi necesare teste de laborator sau probe de sânge.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Ce vor să facă românii cu banii în 2021. Studiu Wisemetry Research

PwC: Economia mondială își va reveni până în 2022. România urmează tendinţa globală

Scădere de 8,8% pentru exporturile de mijloace de transport în primele 11 luni din 2020

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...