Sectorul auto, dezinteresat de CSR

Cele mai implicate companii în domeniul responsabilităţii sociale (CSR) şi de mediu sunt cele din industriile berii şi bunurilor de consum, iar cele mai puţin interesate industrii sunt cele din sectoarele auto, utilităţi şi energie, reiese din studiul "Romania CSR Index 2017".

Analiza, realizată de The Azores Sustainability & CSR Services, a luat în calcul 100 dintre cele mai mari companii din România. În comparaţie cu anul trecut, când au fost 36 de indicatori, anul acesta numărul a crescut la 43 de indicatori, împărţiţi în 9 categorii.

„Nivelul de interes al companiilor a crescut uşor faţă de anul trecut. Acest avans se datorează în principal Directivei 2014/95/UE care va impune companiilor cu peste 500 de angajaţi să publice informaţii non-financiare începând cu anul 2018”, se menţionează în studiu,

Potrivit documentului, o mare parte dintre companii continuă să se concentreze pe implicarea în societate, însă proiectele au devenit mai strategice în sensul că unele companii investesc de exemplu în educaţia profesională, încercând să-şi găsească astfel forţa de muncă calificată sau înalt-calificată.

Au crescut, de asemenea, investiţiile în programe de CSR strategice, care presupun schimbări la nivel operaţional, de exemplu instalaţii care ajută la eficientizarea consumului de resurse. În plus, se conturează tot mai mult interesul pentru responsabilitatea culturală: campanii care ajută diverse comunităţi să-şi păstreze tradiţiile, proiecte destinate protejării patrimoniului cultural sau sprijinirea tinerilor artişti.

The Azores este o agenţie de consultanţă din România, specializată în sustenabilitate corporativă şi CSR.
Agenţia a fost înfiinţată în 2013 cu scopul de a sprijini companiile din România să abordeze conceptul de
sustenabilitate corporativă în conformitate cu standarde recunoscute la nivel internaţional şi de a creşte nivelul de conştientizare privind responsabilitatea socială. Principalele servicii ale agenţiei sunt definirea strategiei şi
raportarea de CSR.

 

Adaugati comentariu