Fonduri europene pentru drumuri judeţene

Şi în judeţul Brăila vor fi acordate fonduri europene pentru drumuri. Patru tronsoane, care deservesc 11 localităţi, vor fi modernizate printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR).
suceava

Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, 12 iunie 2017, de viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene. Este al şaselea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională (axa prioritară 6 a programului).

Drumul vizat se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Brăila, pe o lungime de 61,12 km, va asigura conectivitate directă la coridorul de transport TEN-T Brăila-Buzău şi traversează următoarele localităţi: Gulianca, Ariciu, Mihail Kogălniceanu, Boarca, Racoviţa, Custura, Grădiştea, Suteşti, Ianca, Bordei Verde, Viziru.

Există proiecte ce pot fi duse la bun sfârşit doar în parteneriat şi mă bucur să văd că acest model se extinde la nivelul administraţiei publice locale. Investiţia care a primit finanţare astăzi este implementată în parteneriat de consiliul judeţean Brăila, oraşul Ianca şi cele 7 comune beneficiare ale proiectului. Este estimat că acest drum modernizat va deservi cei peste 33.000 de locuitori, peste 1.200 de agenţi economici, 56.000 de turişti cazaţi anual, în medie, în zonă şi pe cei aflaţi în tranzit”, a subliniat Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

Valoarea totală a investiţiei este de 93,490 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE — AM POR este de 90,65 milioane de lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

 

 

Adaugati comentariu