Compania Naţională de Investiţii Rutiere ar putea fi operaţională în 2017

Conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) se reorganizează şi îşi schimbă denumirea în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), urmând totodată să fie înfiinţată şi o nouă societate pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutiere - Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR).
Iaşi

Potrivit ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va fi implicată în proiecte de o complexitate medie, cum ar fi execuţia de centuri ocolitoare.

sorin-buse-transporturiCNAIR a făcut în regie proprie groapa de la Orăştie – Sibiu (tronsonul Cunţa-Sălişte – n. r.), au mai luat în regie proprie centura ocolitoare Suceava, Agigea, Zalău, Balş. Urmărim, de asemenea, să creştem gradul de profesionalizare a CNAIR, implicându-i în proiecte mai uşoare sau de complexitate medie”, a explicat Sorin Buşe.

La rândul ei, CNIR va avea drept obiect principal de activitate:

  • proiectarea, construirea, reabilitarea, modernizarea, repararea pe perioadele de garanţie tehnică a autostrăzilor până la data predării către CNAIR, drumurilor expres, drumurilor naţionale, variantelor ocolitoare precum şi a altor elemente de infrastructură rutieră care fac parte din structura rutieră menţionată;
  • executarea de lucrări în regie proprie cu respectarea prevederilor legale în domeniul ajutorului de stat şi a achiziţiilor publice;
  • coordonarea dezvoltării unitare şi echilibrate a infrastructurii de transport rutier în acord cu sursele de finanţare disponibile şi cu documentele strategice aprobate la nivel naţional.

„Compania Naţională de Investiţii Rutiere este în proces de demarare şi vrem un nucleu operaţional la începutul anului viitor, în februarie-martie, care să preia deja primul proiect, care ar fi Piteşti – Sibiu”, a conchis ministrul Transporturilor.

 

Adaugati comentariu