Advertisement

anvelope
Home Administrare flote Anvelope Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate în industria de anvelope. Se suspectează coordonarea prețurilor

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate în industria de anvelope. Se suspectează coordonarea prețurilor

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate la sediile companiilor active în industria de anvelope din mai multe state membre, a anunțat Executivul comunitar.

Comisia este îngrijorată de faptul că societățile inspectate ar putea să fi încălcat normele antitrust ale UE care interzic cartelurile și practicile comerciale restrictive (articolul 101 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene).

Produsele vizate de inspecții sunt anvelope noi de schimb pentru autoturisme, camionete, camioane și autobuze vândute în Spațiul Economic European. Comisia este îngrijorată de faptul că a avut loc coordonarea prețurilor între companiile inspectate, inclusiv prin intermediul comunicării publice.

Funcționarii Comisiei au fost însoțiți de omologii lor de la autoritățile naționale de concurență relevante din statele membre în care au fost efectuate inspecțiile.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară de investigare a unor practici anticoncurențiale suspectate. Faptul că Executivul comunitar efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că entitaățile sunt vinovate de comportament anticoncurențial și nici nu prejudiciază rezultatul investigației în sine.

Nu există un termen legal pentru finalizarea anchetelor privind comportamentul anticoncurențial. Durata acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de complexitatea fiecărui caz, de măsura în care întreprinderile în cauză cooperează cu Comisia și de exercitarea dreptului la apărare.

În cadrul programului de clemență al Comisiei, companiilor care au fost implicate într-un cartel secret li se poate acorda imunitate la amenzi sau reduceri semnificative ale amenzilor în schimbul raportării comportamentului și al cooperării cu Comisia pe parcursul investigației sale. Persoanele fizice și companiile pot raporta un cartel sau alt comportament anticoncurențial, de asemenea, în mod anonim, prin canalele de avertizare ale Comisiei.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

DN 1 va fi lărgit la 3 benzi în zona Aeroportului ”Henri Coandă” din Otopeni

CNAIR a depus cerere de finanțare pentru șoseaua de legătură dintre DEx Brăila – Galați și VO Galați

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Cum să profiți la maximum de anvelopele all season?

Anvelope all season sunt proiectate pentru a face față unei game variate...

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...

anvelopelor de iarnă
AnvelopeJuridic

Legislația anvelopelor de iarnă în Europa

În cazul în care conduceți prin Europa în anotimpul hibernal, este important...