RCA
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Coaliția pentru Siguranță Rutieră: În România se înregistrează, anual, peste 400.000 de accidente

Coaliția pentru Siguranță Rutieră: În România se înregistrează, anual, peste 400.000 de accidente

De-a lungul anilor, România s-a menținut pe unul dintre locurile fruntașe în ceea ce privește numărul de accidente rutiere în Uniunea Europeană. An de an, se înregistrează peste 400.000 de accidente rutiere, plasând țara în fruntea clasamentului în Europa Centrală și de Est în ceea ce privește frecvența acestor evenimente nedorite, arată Coaliția pentru Siguranță Rutieră (CSR).

Mai mult decât atât, și severitatea accidentelor înregistrate este una ridicată. În 2022, la nivel național, s-au produs 4.711 accidente grave, soldate cu decesul a 1.634 de persoane si rănirea gravă a altor 3.685. Astfel, rata deceselor cauzate de accidente rutiere înregistrată în România este de 86 la un milion de locuitori, comparativ cu media europeană care se situează la jumătate.

”Sunt, din păcate, statistici îngrijorătoare, care arată că accidentele rutiere reprezintă unul dintre riscurile la care românii sunt expuși cel mai mult. Dar, dincolo de cifre, sunt tragedii care implică pierderi de vieți omenești și familii lăsate în urmă, pentru care, ca societate, avem responsabilitatea de a veni cu soluții pentru schimbarea acestei realități sumbre”, au precizat reprezentanții CSR.

În acest context, Coaliția pentru Siguranță Rutieră își propunesă aducă la cunoștință oamenilor pericolele la care se expun atunci când sunt neatenți în trafic. Tocmai de aceea, am dat startul campaniei „Țara accidentului la minut”. Într-o serie de vizualuri, atragem atenția asupra rapidității cu care se produc accidentele grave de pe șoselele din țară. Aceste vizualuri vor fi amplasate în București, pe panouri publicitare de mari dimensiuni, dar și în online.

La baza conceptului se află o statistică îngrijorătoare, și anume că la fiecare zeci de secunde are loc un accident rutier în România. Altfel spus, este nevoie de un simplu moment de neatenție pentru ca un accident să se producă. Acest moment poate surveni în diverse situații cotidiene, cum ar fi să răspunzi la o notificare primită pe telefonul mobil, să îți arunci privirea pentru câteva secunde peste o hârtie aflată în mașină, sau să citești un e-mail în timp ce conduci.

”Aceste acțiuni, aparent inofensive, pot deveni factori critici în trafic, contribuind la distragerile care pot avea consecințe grave. Fiecare secundă petrecută îndepărtându-ți atenția de la drum poate reprezenta un risc suplimentar pentru tine și pentru ceilalți participanți la trafic. Prin conștientizarea acestor potențiale pericole și adoptarea unui comportament responsabil la volan, putem contribui la reducerea numărului alarmant de accidente rutiere în țara noastră”, au conchis reprezentanții CSR.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană efectuează inspecții inopinate în industria de anvelope. Se suspectează coordonarea prețurilor

DN 1 va fi lărgit la 3 benzi în zona Aeroportului ”Henri Coandă” din Otopeni

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ZF LIFETEC
Siguranţă rutieră

ZF redenumește Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC

ZF a anunțat rebrandingul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă în „ZF LIFETEC”,...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

Circulaţia rutieră
Siguranţă rutieră

Circulația rutieră va fi închisă pe DN 1, marți și miercuri, în zona localității Câmpina

În perioada 19.03.2024, ora 00.00 – 20.03.2024, ora 24.00, circulația rutieră va...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

Curtea de Conturi Europeană: Progresele UE privind siguranța rutieră au stagnat în ultimii ani

Dacă nu fac eforturi mai mari, UE și statele sale membre riscă...