CNAIR va relua a treia oară licitația pentru proiectarea Autostrăzii A13 Braşov – Bacău

Documentaţia de atribuire pentru reluarea licitaţiei necesare finalizării Studiului de Fezabilitate, pas esenţial pentru construcţia Autostrăzii A13 Braşov - Bacău, a fost transmisă pentru validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.A13 Braşov - Bacău

Potrivit acestuia, durata contractului de proiectare a acestei autostrăzi este de 24 de luni.

„După validarea documentaţiei va fi anunţată în SEAP valoarea contractului, dar şi data limită pentru depunerea ofertelor. Acest sector de autostradă face parte din infrastructura de mare viteză care asigură legătura dintre Moldova şi Transilvania pe traseul Braşov – Târgu Secuiesc – Oneşti – Bacău”, a precizat Sorin Grindeanu.

Proiectul este cuprins în strategia de finanţare în cadrul noului Program Transport 2021-2027.

Pentru proiectarea Autostrăzii Braşov- Bacău, CNAIR a primit, în august 2019, oferte de la Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, Asocierea Search Corporation & Primacons Group și TPF Inginerie. După evaluarea dosarelor, contractul pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie a fost semnat, în martie 2020, cu asocierea condusă de Search Corporation, la prețul de 20 de milioane de lei, în condițiile în care valorea estimată de CNAIR a fost de 29 de milioane de lei. În toamna lui 2022, contractul a fost reziliat la cererea proiectantului care nu a mai reușit să acopere costurile.

În noiembrie 2022, CNAIR a transmis spre publicare, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Anunțul de Participare pentru relansarea procedurii de achiziție publică privind finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Brașov-Bacău, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 16 ianuarie 2023. Valoarea contractului era de 42 de milioane de lei, dar la licitație nu s-a prezentat nimeni.

Acum, CNAIR se pregătește să relanseze pentru a treia oară licitația.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul va susţine măsurile necesare pentru protecţia asiguraţilor afectaţi de evoluţiile de pe piaţa RCA

ASF a retras autorizația de funcționare a societății de asigurări Euroins România, liderul pieței RCA

 

 

 

Adaugati comentariu