Guvernul va susţine măsurile necesare pentru protecţia asiguraţilor afectaţi de evoluţiile de pe piaţa RCA

Guvernul va susţine toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraţilor afectaţi de evoluţiile de pe piaţa RCA, a afirmat, vineri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.RCA

„În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca instituţie responsabilă, aceasta urmează să transmită propunerile de soluţionare către Ministerul de Finanţe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului”, a precizat Cărbunaru, citat de Agerpres.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

Euroins a ocupat prima poziție în topul vânzărilor de RCA în 2022, cu o cotă de piață de 32,7%, în scădere cu aproximativ 4 puncte procentuale comparativ cu 2021.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ASF a retras autorizația de funcționare a societății de asigurări Euroins

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 20%

 

 

 

Adaugati comentariu