Advertisement

pasaj Ikea
Home Infrastructură Sibiu – Piteşti, gata în 3 ani?

Sibiu – Piteşti, gata în 3 ani?

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, a afirmat astăzi că autostrada Sibiu – Piteşti va fi finalizată până la sfârşitul anului 2020, în condiţiile în care, până în primăvară, ar putea fi semnate toate contractele cu antreprenorii.

Potrivit directorului general al CNAIR, ultimele trei tronsoane ale autostrăzii Sibiu -Piteşti urmează a fi lansate în sistemul electronic de achiziţii publice până la finalul anului.

„La finele lunii octombrie, o să vedeţi ridicate în SEAP alte două sectoare din acest obiectiv, contactele cu antreprenorii urmând să fie ăncheiate până în lunile ianuarie-februarie. Un al treilea lot ar urma să fie publicat până la finalul anului, rămânând de clarificat doar sectorul care este paralel cu DN 7, între Boiţa şi Cornetu”, a precizat Ştefan Ioniţă.

CNAIR a anunţat în luna iulie că a trimis în SEAP documentaţia pentru loturile 1 şi 5, contractele având o valoare totală de aproximativ 560 milioane euro fără TVA.

Pentru lotul 1 cu o valoare de aproximativ 165 milioane euro fără TVA, proiectarea va dura 12 luni, iar execuţia lucrărilor 36 de luni. Pentru lotul 5, valoarea este de aproximativ 395 milioane euro fără TVA, durata proiectării este de 12 luni, iar perioada de execuţie, 48 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru ambele secţiuni este de aproximativ 3 luni.

Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, în lungime de circa 123 de kilometri, cuprinde:

  • Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente;
  • Secţiunea 2, Boiţa-Racoviţă, de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boiţa cu localitatea Racoviţă;
  • Secţiunea 3, Racoviţă-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Baiaşului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului;
  • Secţiunea 4, Văleni – Curtea de Argeş, de la km 72+000 la km 90+000, traversează Valea Topologului, face legătură cu localitatea Curtea de Argeş;
  • Secţiunea 5, Curtea de Argeş-Piteşti, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeş cu oraşul Piteşti şi autostrada existentă, prin Valea Argeşului,
  • Secţiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km drum naţional, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou.

Master Planul General de Transport prevede pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti o sumă estimată de 1,6 miliarde de euro.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Caransebeş - Lugoj
Infrastructură

Câștigător desemnat pentru proiectarea drumului de mare viteză Caransebeş – Lugoj

CNAIR a desemnat, miercuri, câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru...

Podul peste Prut
Infrastructură

Constructor desemnat pentru Podul peste Prut de la Ungheni, parte din Autostrada Unirii A8

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat societatea Ness Proiect...

Craiova - Filiaşi
Infrastructură

Primul lot al Autostrăzii Craiova-Filiaşi va fi scos la licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, la...

București - Giurgiu
Infrastructură

CNIR pregătește licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București – Giurgiu

Caietul de sarcini pentru Autostrada/Drum Expres București – Giurgiu, etapa studiului de...