Prin Lipniţa, spre Bulgaria

Un nou Punct de Trecere a Frontierei a devenit operaţional la Lipniţa (România) - Kainardja (Bulgaria), fiind deschis pentru traficul internaţional de persoane şi de mărfuri, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, iar programul de funcţionare va fi de la ora 08.00 la ora 20.00.
lipniţa

Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

P.T.F. Lipniţa – Kainargea se află situat în comuna Lipniţa, din sud-vestul judeţului Constanţa şi are corespondent pe teritoriul bulgar localitatea Kainardja.

Lucrările de amenajare şi modernizare au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform catalogului Schengen. Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT.

Personalul care îşi desfăşoară activitatea în supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Poliţiei de Frontieră.

Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţii de control în cele două puncte de trecere a frontierei sunt asigurate de către administratorii acestora.

 

 

Adaugati comentariu